Curry łosoś z konfiturą pomidorową
Curry łosoś z dżemem pomidorowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 5,08 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 537 kalorii. Jeśli masz bazylii, porzeczki, curry w proszku, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Łosoś W Sosie Kokosowo-Pomidorowym Curry, Słodko-pikantny dżem pomidorowy, oraz Mała Partia Dżemu Pomidorowego Cherry.
Instrukcje
Aby przygotować łososia, połącz pierwsze 4 składniki w płytkim naczyniu. Łosoś pogłębiać w mieszaninie mąki. Rezerwa pozostałą mieszankę mąki na dżem pomidorowy.
Rozgrzać olej na dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać łososia; gotować 4 minuty z każdej strony lub aż złocisty i ryb płatki łatwo testowane z widelcem.
Wyjąć łososia z patelni; ogrzać.
Aby przygotować dżem pomidorowy, umieść patelnię na średnim ogniu.
Dodaj pomidora, cebula, i imbir; smażyć 1 minutę. Wymieszać z zarezerwowaną mieszaniną mąki, porzeczek i octu; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki (o 10 protokół). Łyżka 3/4 szklanki ryżu na każdym z 2 talerzy; top każdej porcji z 1 filet z łososia i 1/4 szklanki dżemu pomidorowego.
Uwaga: pozostały dżem pomidorowy przechowywać w lodówce do 3 dni.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.