Curry z ziemniaków i grochu (Aloo Matar)

Curry z ziemniaków i grochu (Aloo Matar)
Przepis ziemniaki i groch Curry (Aloo Matar) może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w okolicy 1 godzina. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól, groszek, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 340 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Aloo Matar curry, jak zrobić Aloo matar | SOS aloo matar, Aloo Matar: Indyjski Pean i Curry ziemniaczane, oraz aloo gobi matar, jak zrobić Aloo gobi matar curry.

Instrukcje

1
W blenderze połącz pomidor, czosnek i imbir. Puree aż będzie gładkie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
W dużej żeliwnej patelni ustawić na średnim ogniu, dodać cynamon, goździki, i kardamon. Suchy pieczeń, stale mieszając, aż bardzo pachnące, około jednej minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Wlać olej rzepakowy i dodać nasiona kminku. Kiedy nasiona kminku zaczynają skwierczeć, dodaj cebulę. Dobrze wymieszać, aż cebula będzie równomiernie pokryta pachnącym olejem. Włącz ogień do średnio-wysokiej, i gotować, aż cebula zaczynają się brązowieć, dwa do czterech minut. Mieszaj od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować, często mieszając, przez trzy minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
5
Wlać zawartość blendera i mieszać do momentu włączenia. Następnie dodaj sól, kurkumę, pieprz cayenne i 1/4 szklanki wody. Mieszaj, aż wszystko się połączy, a następnie zmniejsz ciepło do medium. Gotować na stałym wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki zaczynają stawać się miękkie, a olej zaczyna oddzielić się od sosu, o 12 protokół. Być może trzeba zmniejszyć temperaturę do niskiego, aby nie gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
KurkumaKurkuma
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Wlać jeszcze dwie szklanki wody i groszek. Utrzymuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki są całkowicie ugotowane, o 10 protokół. Dodaj krem i garam masala i gotuj delikatnie przez dodatkowe dwie minuty. W razie potrzeby doprawić do smaku większą ilością soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Dekoruj świeżymi liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować wina Indaba Chenin Blanc. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Indaba Chenin Blanc
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn