Curry z ziemniaków i grochu (Aloo Matar)

Curry z ziemniaków i grochu (Aloo Matar)
Przepis ziemniaki i groch Curry (Aloo Matar) może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w okolicy 1 godzina. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól, groszek, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 340 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Aloo Matar curry, jak zrobić Aloo matar | SOS aloo matar, Aloo Matar: Indyjski Pean i Curry ziemniaczane, oraz aloo gobi matar, jak zrobić Aloo gobi matar curry.

Instrukcje

1
W blenderze połącz pomidor, czosnek i imbir. Puree aż będzie gładkie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
W dużej żeliwnej patelni ustawić na średnim ogniu, dodać cynamon, goździki, i kardamon. Suchy pieczeń, stale mieszając, aż bardzo pachnące, około jednej minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Wlać olej rzepakowy i dodać nasiona kminku. Kiedy nasiona kminku zaczynają skwierczeć, dodaj cebulę. Dobrze wymieszać, aż cebula będzie równomiernie pokryta pachnącym olejem. Włącz ogień do średnio-wysokiej, i gotować, aż cebula zaczynają się brązowieć, dwa do czterech minut. Mieszaj od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Cienki-Cienki-
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować, często mieszając, przez trzy minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
5
Wlać zawartość blendera i mieszać do momentu włączenia. Następnie dodaj sól, kurkumę, pieprz cayenne i 1/4 szklanki wody. Mieszaj, aż wszystko się połączy, a następnie zmniejsz ciepło do medium. Gotować na stałym wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki zaczynają stawać się miękkie, a olej zaczyna oddzielić się od sosu, o 12 protokół. Być może trzeba zmniejszyć temperaturę do niskiego, aby nie gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
KurkumaKurkuma
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Wlać jeszcze dwie szklanki wody i groszek. Utrzymuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki są całkowicie ugotowane, o 10 protokół. Dodaj krem i garam masala i gotuj delikatnie przez dodatkowe dwie minuty. W razie potrzeby doprawić do smaku większą ilością soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Dekoruj świeżymi liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować wina Indaba Chenin Blanc. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Indaba Chenin Blanc
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn