Curry z kurczakiem i szpinakiem
Need a bezglutenowe i דל פחמימות,zne danie główne? Kurczak i szpinak Curry może być wybitny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.28 za porcję. Jedna porcja zawiera 1044 kalorii, 69g białka, oraz 78 g tłuszczu. Jest to dość drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz garam masala, wodę, Koper mielony i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szpinak I Kurczak Curry-Wyzwanie Zdrowego Nowego Roku: Tydzień 2, malabar szpinak curry / mangalorean style Malabar szpinak curry, oraz kurczak Andhra curry-kodi kura z sosem (proste curry z kurczaka ).
Instrukcje
Pokrój kurczaka tak, aby nogi były oddzielone od ud, pokrój każdą pierś na dwie długości.
Wymieszać w misce kurkumę, koper włoski, kolendrę i chili w proszku z 3 łyżkami wody, aby uzyskać pastę.
Rozgrzać olej na średnim ogniu i smażyć cebulę, imbir i czosnek, aż cebula będzie brązowa, 5 minut.Podgrzać i smażyć pastę przyprawową wymieszać i gotować przez 5 minut do miski, w której zmieszano przyprawy, dodać 3 łyżki wody, wymieszać, aby usunąć wszystkie ślady przypraw i dodać wodę do patelni. Wymieszać i gotować 3 protokół.Rozgrzać na średni i dodać kurczaka, mieszać i smażyć przez 4 minuty, aż kurczak zmieni kolor.
Dodać 1 łyżeczkę soli i wody, doprowadzić do wrzenia, przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.Roztopić masło na osobnej patelni i dodać czosnek, liście curry, kminek, koper włoski i czerwone chilli. Wymieszać i dodać szpinak i 1/2 łyżeczki soli. Smażyć przez 5 minut.
Dodaj szpinak do mieszanki kurczaka dobrze, przykryć patelnię i gotować przez 20 protokół.
Wymieszać w jogurcie i garam masala dobrze wymieszać jogurt z kurczakiem i szpinakiem . Gotować odkryte 6 minut, często mieszając.