Curry z kurczaka z kokosem i tamaryndowcem

Curry z kurczaka z kokosem i tamaryndowcem
Curry z kurczaka z kokosem i tamaryndowcem może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 485 kalorii, 47g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Jeśli masz ml może krem kokosowy, sok z limonki, bulion z kurczaka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. 215 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Curry Z Ryb Tamaryndowca, Rybne Curry z Tamaryndowcem, oraz Curry z pomidorami i tamaryndowcem.

Instrukcje

1
Włożyć kurczaka do dużej miski, dodać sok z limonki, pieprz i kurkumę i dobrze wymieszać. (Najlepiej używać do tego rękawiczek, ponieważ kurkuma plami palce.) Odstawić na 1 godz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
KurkumaKurkuma
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
2
Zrobić sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
3
Rozgrzać olej na dużej patelni, wrzucić nasiona gorczycy, a następnie świeże liście curry (jeśli używasz suszonych liści, dodaj je później z pomidorami) i smażyć, aż uwolni ciepły, orzechowy aromat około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Liście CurryLiście Curry
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj cebulę, połóż na pokrywce i gotuj na małym ogniu przez 10-15 minut, aż topi się miękko, mieszając od czasu do czasu. Zdjąć pokrywkę, podgrzać, dodać czosnek i imbir i smażyć przez 1 min, aż wytworzy aromat. Wymieszać z papryką i kontynuować gotowanie przez kolejne 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Dodaj pomidory, bulion i cukier (i suszone liście curry, jeśli używasz). Gotować na wolnym ogniu przez 15-20 minut, aż sos zgęstnieje i zmniejszy się o jedną trzecią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
6
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
W międzyczasie usmaż kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8
Na patelni rozgrzać 6 łyżek oleju i gotować partiami na złoty kolor. Możesz potrzebować trochę dodatkowego oleju. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Wlać nadmiar oleju z patelni i dodać chochlę z wodą, a następnie łyżką zeskrobać wszystkie soki przed dodaniem do sosu pomidorowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Kurczaka włożyć do głębokiej puszki do pieczenia lub żaroodpornej zapiekanki i polać sosem. Przykryć folią i gotować w piekarniku przez 15 minut, aż kurczak będzie miękki. Z wierzchu sosu zetrzeć olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Wyjąć kawałki kurczaka z puszki i przenieść do naczynia do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
12
Wlać sos na patelnię i doprowadzić do duszenia. Wymieszaj miąższ tamaryndowca, mleko kokosowe i połowę kremu kokosowego. Dostosuj smak dodając więcej cukru lub tamaryndowca. Polać kurczaka sosem, skropić pozostałą śmietaną kokosową, a przed podaniem rozsypać kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
TamaryndTamarynd
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Nigl Freiheit Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
#48 Wine Spectator Top 100 2018Uroczy nos, aromaty żółtych jabłek, delikatny owocowy charakter, lekko lepka, żywa i ładnie zintegrowana kwasowość, idzie dobrze, pikantne i pikantne odcienie mineralne w wykończeniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia21
Magazyn