Curry z jagnięciny i soczewicy
Curry z jagnięciny i soczewicy to bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 746 kalorii, 75g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.61 za porcję. Jeśli masz chili, sól, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to dość drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną, Curry Z Soczewicy, oraz Curry Z Czerwonej Soczewicy.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim lub wysokim ogniu.Posmarować mąką mięso na gorącym oleju; usunąć.Całe przyprawy zmiażdżyć lekko z tyłu łyżką, a następnie dodać całe przyprawy do garnka; saute przez minutę lub dwie, aż pachnące.
Dodać czosnek, cebulę, chili i imbir i smażyć przez około 5 minut lub aż cebula zmięknie.
Dodać pozostałe przyprawy i dobrze wymieszać.
Dodać trochę więcej oleju i ciepła; powrót kotlety do patelni.
Dodaj pomidory, ziemniaki i soczewicę.
Zalać bulion, dodać sól do smaku, zmniejszyć temperaturę i dusić do miękkości-około 1 godziny.
Na koniec dodaj sok z cytryny, garam masala i posiekaną kolendrę.