Przepis Red Fish Curry może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina. To danie główne ma 385 kalorii, 37g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis służy 6 i kosztuje $3.85 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kurkumę, Cayenne, curry liści, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać tamaryndowca można śledzić to danie główne z Babeczki anty Walentynkowe jako deser. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Tajskie czerwone Curry z warzywami, Curry-crusted fish, oraz Gulasz rybny z czerwonym Curry z Rau Ram dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W bardzo dużej, głębokiej patelni, rozgrzać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać liście curry i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Curry
3
Dodać czosnek i gotować, aż zmięknie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®
4
Dodać szalotki, imbir i chiles i gotować przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
5
Dodać kolendrę, kurkuma i cayenne i gotować, mieszając, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Kurkuma
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
6
Dodać tamaryndowca i przeciery pomidorowe i dusić na małym ogniu, aż zgęstnieje, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamarynd
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
7
Filety z tilapii przyprawiamy solą i czarnym pieprzem i układamy w sosie. Przykryć i dusić na umiarkowanie małym ogniu, obracając raz, aż ryba jest po prostu gotowane przez, o 4 protokół z każdej strony.
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Loveblock Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.