Curry z ciecierzycy z jogurtem
Curry z ciecierzycy z jogurtem może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,65 zł za porcję. To danie główne ma 302 kalorie, 16G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz olej arachidowy, ząbki czosnku, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać odtłuszczone mleko jogurt można śledzić to danie główne z Kawa Mleko Kokosowe Lody jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z kurczakiem i ciecierzycą z sosem jogurtowym curry, Curry z ciecierzycy-szpinaku z sosem ogórkowo-jogurtowym, oraz indyjskie curry miseczki z kurczaka z sosem curry jogurt dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj kminek, kolendra, kardamon, liście laurowe i laski cynamonu; gotować 30 sekund lub aż pachnące, stale mieszając.
Dodaj cebulę i gotuj przez 2 minuty, często mieszając.
Dodać imbir i czosnek; gotować 30 sekund, stale mieszając. Mieszać w garam masala, i gotować 10 sekund, stale mieszając. Wymieszać w 1 szklance wody, pomidor, sól, i ciecierzyca; doprowadzić do duszenia. Gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia; wyrzucić laski cynamonu i liście laurowe. Wymieszać z jogurtem i kolendrą.