Curry z ciecierzycy i pomidorów
Przepis ciecierzyca i pomidor Curry może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w mniej więcej 30 minut. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 285 kalorii, 11g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Mieszanka oleju roślinnego, pomidorów, jogurtu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Curry z ciecierzycy i pomidorów, Ciecierzyca i Paneer pomidor Curry, oraz Curry z ciecierzycy, pomidorów i szpinaku.
Instrukcje
W rondlu 3-quart rozgrzać olej na średnim ogniu. Cebulę, czosnek, piernik i curry gotować w oleju około 2 minut, często mieszając, aż cebula będzie miękka.
Wymieszać z ciecierzycą i pomidorami.
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszaj kolendrę, sok z cytryny i sól.
Podawać nad ryżem; do każdej porcji dodać jogurt.