Curry wołowe z przyprawami Tostowymi

Curry wołowe z przyprawami Tostowymi
Przepis wołowina Curry z opiekanymi przyprawami jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 40g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.96 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś łodygi kolendry, curry, przecier pomidorowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Buraki z przyprawami Tostowymi, Brukselka z przyprawami Tostowymi, oraz Makrela z przyprawami curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować wołowinę, połącz pierwsze 3 składniki; równomiernie natrzyj wołowinę. Przykryć i schłodzić 2 godziny, rzucając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2
Aby przygotować opiekane przyprawy, podgrzać patelnię nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj kolendrę i następne 6 składników (kolendra przez liście laurowe); gotować 1 minutę lub do pachnącego, stale potrząsając patelnią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Umieść mieszankę kolendry, cukier, kardamon i 1/4 łyżeczki soli w młynku do przypraw lub kawy i przetwarzaj do drobno zmielonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Podgrzać 1 1/2 łyżeczki oleju w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
6
Dodaj połowę mieszanki wołowiny; smażyć 5 minut lub aż rumiane ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
7
Wyjąć z patelni łyżką szczelinową. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną oleju i wołowiny; usuń z patelni. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodaj cebulę i imbir na patelnię; gotować 6 minut lub aż cebula będzie miękka, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Dodaj tosty mieszanki przypraw, czosnek, i papryka; gotować 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
10
Dodać wołowinę, jogurt i pozostałe składniki; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę i 30 minut lub aż wołowina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski

Składniki

3słonina wieprzowasłonina wieprzowa2kilogramygulasz wołowy mięso, pokrojone i pokrojone na kawałkigulasz wołowy mięso, pokrojone i pokrojone na kawałki2warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemielone świeże łodygi kolendrymielone świeże łodygi kolendry1inchlaska cynamonu, łamanalaska cynamonu, łamana2Spód: okruszki z herbatników grahamnasiona kolendrynasiona kolendry1porcja startego parmezanu3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki1porcja startego parmezanuDomowe Curry W ProszkuDomowe Curry W Proszku2warzywo (np. szpinak)nasiona kozieradkinasiona kozieradki3Spód: okruszki z herbatników grahammielony obrany świeży imbirmielony obrany świeży imbir591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1warzywo (np. szpinak)kardamon mielonykardamon mielony2Spód: okruszki z herbatników grahamWęgierska słodka paprykaWęgierska słodka papryka4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezwykły jogurt o niskiej zawartości tłuszczuzwykły jogurt o niskiej zawartości tłuszczu3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion wołowy niskosolnybulion wołowy niskosolny1porcja startego parmezanuoliwa z oliwek, podzielonaoliwa z oliwek, podzielona7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula pokrojona pionowocebula pokrojona pionowo2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana czerwona paprykaposiekana czerwona papryka2suszone gorące czerwone chilessuszone gorące czerwone chiles0warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala2warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala2Spód: okruszki z herbatników graham1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 1/2 szklanki kefalotyri lub kasseri, startego2 1/2 szklanki kefalotyri lub kasseri, startego

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Pratsch Organic Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Pratsch Organic Gruner Veltliner
Pratsch Organic Gruner Veltliner
100% Certyfikowany Ekologiczny Gruner Veltliner. To wino jest ziołowe, świeże i pikantne z nutami białego pieprzu, jabłka i cytrusów na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia57
Magazyn