Curry wieprzowina na makaron ryżowy z limonką i kokosem

Curry wieprzowina na makaron ryżowy z limonką i kokosem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj Curry wieprzowinę nad makaronem ryżowym z limonką i kokosem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 400 kalorii, 29g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.83 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 47 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mleko kokosowe, oliwę z oliwek, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Makaron ryżowy z krewetkami i sosem kokosowo-limonkowym, Makaron ryżowy z krewetkami i sosem kokosowo-limonkowym, oraz Curry Makaron Kokosowy Z Krewetkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść wieprzowinę w niskim, płytkim naczyniu lub wytrzymałej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Dodaj 2 łyżki soku pomarańczowego, oliwę z oliwek, czerwone curry i 2 łyżki posiekanej kolendry. Obróć, aby równomiernie pokryć. Marynować około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KolendraKolendra
3
Pozostałe 2 łyżki soku pomarańczowego, bulion i kolejne 7 składników umieścić w dużym rondlu i gotować na wolnym ogniu około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu; usunąć wieprzowinę z marynaty, posypać równomiernie solą i podsmażyć wieprzowinę około 2 minut na wszystkich 4 stronach. Zmniejszyć ogień i nadal gotować 7 do 8 Więcej minut lub do mięsa termometr włożony do najgrubszej części rejestruje 15
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
5
Wyjąć z patelni, przykryć luźno folią i pozostawić na około 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Pokrój wieprzowinę po przekątnej w cienkie paski; Dodaj do bulionu i gotuj na wolnym ogniu około 2 minut lub do ogrzania. Wrzucić rukolę i 1/2 szklanki kolendry z makaronem. Makaron podzielić na 4 miski. Mieszanka wieprzowa łyżka nad makaronem, i udekorować, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
RukolaRukola
MakaronyMakarony
BulionBulion
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia

Składniki

4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiluźno zapakowana rukolaluźno zapakowana rukola5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak170Orzechy dowolne (posiekane)makaron ryżowy, gotowanymakaron ryżowy, gotowany2(zima)czerwone curry w proszkuczerwone curry w proszku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos rybnysos rybny1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeża kolendraświeża kolendra2(zima)posiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielony świeży imbirmielony świeży imbir454Orzechy dowolne (posiekane)polędwiczki wieprzowe, przyciętepolędwiczki wieprzowe, przycięte2(może być lub przeglądać)pasta z trawy cytrynowej (lub 2 łodygi, zewnętrzne łodygi usunięte i cienko pokrojone)pasta z trawy cytrynowej (lub 2 łodygi, zewnętrzne łodygi usunięte i cienko pokrojone)2(zima)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1zielony (serrano) lub czerwony pieprz chile, cienko pokrojonyzielony (serrano) lub czerwony pieprz chile, cienko pokrojony1(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOzdoba: groszek cukrowy lub śnieżny, gotowany na parzeOzdoba: groszek cukrowy lub śnieżny, gotowany na parze11 funt cukinii,Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesłodzone mleko kokosoweniesłodzone mleko kokosowe
TrudnośćTwardy
Gotowe W47 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn