Curry Warzywne Po Tajsku

Curry Warzywne Po Tajsku
Przepis na warzywne Curry w stylu tajskim jest gotowy w około 25 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 6. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 10g białka, oraz 4G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka zmielonych nasion kolendry, zmielona trawa cytrynowa, lite mleko kokosowe plus mleko sojowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Jedno-Garnek Warzyw Tajskie Czerwone Curry, Warzywne Tajskie Czerwone Curry, oraz Tajskie Curry Warzywne dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokroić kwiaty z łodyg brokułów i pokroić każdy floret tak, aby górna mierzy około 1 cala w poprzek. Odstawić. Obrać grubą zewnętrzną skórę łodyg i pokroić łodygi w 1/2-calową kostkę. Odstawić oddzielnie od kwiatów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii
2
Podgrzać 1 łyżkę wody w szybkowarze. Czosnek gotować na średnim ogniu, stale mieszając, przez około minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzybkowarSzybkowar
3
Dodaj mleko kokosowe, sos sojowy, trawa cytrynowa i inne przyprawy, zastrzeżone łodygi brokułów, słodkie ziemniaki i grzyby. Zamknij pokrywę na miejscu. Przy dużym ogniu doprowadzić do wysokiego ciśnienia. Obniżyć ciepło na tyle, aby utrzymać wysokie ciśnienie i gotować przez 2 minuty. Zmniejsz ciśnienie za pomocą metody szybkiego uwalniania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Eliksir GEliksir G
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii
4
Zdejmij pokrywę, odchylając ją od siebie, aby umożliwić wydostanie się nadmiaru pary. Wymieszać z różyczkami brokułów i ciecierzycy. Wymień (ale nie blokuj) pokrywkę i gotuj na średnim ogniu, aż brokuły będą miękkie-chrupiące, 3 do 4 minut. Świeżą bazylię (jeśli używasz) wymieszać tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya

Wyposażenie

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner
Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner
# 65 Wine Spectator Top 100 2012Ten rocznik 2011 jest szczególnie szczegółowy i zgryźliwy i wydaje się smakować każdy kamyk i każdy lee. Lekkie, ale długie, jak woda źródlana lub wysokogórskie białe wino, o dużym potencjale starzenia.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn