Curry Warzywne Po Tajsku
Przepis na warzywne Curry w stylu tajskim jest gotowy w około 25 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 6. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 10g białka, oraz 4G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka zmielonych nasion kolendry, zmielona trawa cytrynowa, lite mleko kokosowe plus mleko sojowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Jedno-Garnek Warzyw Tajskie Czerwone Curry, Warzywne Tajskie Czerwone Curry, oraz Tajskie Curry Warzywne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić kwiaty z łodyg brokułów i pokroić każdy floret tak, aby górna mierzy około 1 cala w poprzek. Odstawić. Obrać grubą zewnętrzną skórę łodyg i pokroić łodygi w 1/2-calową kostkę. Odstawić oddzielnie od kwiatów.
Podgrzać 1 łyżkę wody w szybkowarze. Czosnek gotować na średnim ogniu, stale mieszając, przez około minutę.
Dodaj mleko kokosowe, sos sojowy, trawa cytrynowa i inne przyprawy, zastrzeżone łodygi brokułów, słodkie ziemniaki i grzyby. Zamknij pokrywę na miejscu. Przy dużym ogniu doprowadzić do wysokiego ciśnienia. Obniżyć ciepło na tyle, aby utrzymać wysokie ciśnienie i gotować przez 2 minuty. Zmniejsz ciśnienie za pomocą metody szybkiego uwalniania.
Zdejmij pokrywę, odchylając ją od siebie, aby umożliwić wydostanie się nadmiaru pary. Wymieszać z różyczkami brokułów i ciecierzycy. Wymień (ale nie blokuj) pokrywkę i gotuj na średnim ogniu, aż brokuły będą miękkie-chrupiące, 3 do 4 minut. Świeżą bazylię (jeśli używasz) wymieszać tuż przed podaniem.