Curry Słodkie Ziemniaki Latkes
Przepis Curry Latkes słodkie ziemniaki jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym Wegetariańskie opcja dla miłośników Żydowskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 68 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako niedrogi dodatek do Chanuka. Udaj się do sklepu i odbierz kminek, brązowy cukier, słodkie ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Curry Słodkie Ziemniaki Latkes, Curry dyni i placki ziemniaczane z salsą jabłkową, oraz Słodkie Ziemniaki Latkes.
Instrukcje
Słodkie ziemniaki zetrzeć grubo. W osobnej misce wymieszaj mąkę, cukier, brązowy cukier, proszek do pieczenia, pieprz cayenne, curry, kminek oraz sól i pieprz.
Dodać jajka i tyle mleka do suchych składników, aby sztywne ciasto.
Dodać ziemniaki i wymieszać. Ciasto powinno być wilgotne, ale nie cieknące; jeśli jest zbyt sztywne, dodaj więcej mleka.
Rozgrzać 1/4 cala oleju z orzeszków ziemnych na patelni, aż ledwo pali. Upuść ciasto przez łyżki stołowe i spłaszczyć. Smażyć na średnim ogniu kilka minut z każdej strony na złoty kolor.
Osuszyć na papierowych ręcznikach i podawać.
Przedrukowane za zgodą Jewish Cooking in America przez Joan Nathan. © 1998 Knopf