Curry red Kidney Beans and kalafior (Rajma Masala)

Curry red Kidney Beans and kalafior (Rajma Masala)
Curry red Kidney Beans i kalafior (Rajma Masala) może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 93 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 416 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz liść laurowy, garam masala, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Curry red Kidney Beans with Paneer (Paneer Rajma), Curry Z Czerwonej Fasoli (Punjabi Rajma), oraz rajma, jak zrobić rajma masala / easy punjabi rajma dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w ciężkim dnie 4-do 5-qt. garnek lub rondel na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
GarnekGarnek
2
Dodać cebulę i smażyć, mieszając od czasu do czasu, 2 do 3 minut, lub aż lekko zmięknie. Wymieszać cynamon, liść laurowy, czosnek, imbir, koper włoski, kminek i kardamon i smażyć, mieszając, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
KardamonKardamon
CynamonCynamon
Koper WłoskiKoper Włoski
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
KminekKminek
CebulaCebula
3
Dodaj cayenne, kolendra, kurkuma, i garam masala i smażyć, mieszając, 1 minutę. Pomidory rozdrobnić palcami do garnka. Wymieszać w serrano chile, sól, fasola, kalafior, i 1 1/2 szklanki wody. Obniżyć ciepło do średnio-niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu 20 minut, lub do momentu, gdy kalafior będzie miękki i ciecz zgęstnieje w aksamitnie wyglądającym sosie (dodać więcej wody, jeśli to konieczne).
Składniki, których będziesz potrzebować
Serrano PepperSerrano Pepper
Garam MasalaGaram Masala
FasolaFasola
KalafiorKalafior
KolendraKolendra
PomidorPomidor
KurkumaKurkuma
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
SOSSOS
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Fasolę doprawiamy solą. Wymieszaj sok z cytryny i kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KolendraKolendra
FasolaFasola
SólSól
5
Podawać na gorąco na brązowym ryżu, z jogurtem po stronie, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jogurt ZwykłyJogurt Zwykły
Ryż BrązowyRyż Brązowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia62
Magazyn