Curry red Kidney Beans and kalafior (Rajma Masala)
Curry red Kidney Beans i kalafior (Rajma Masala) może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 93 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 416 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz liść laurowy, garam masala, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Curry red Kidney Beans with Paneer (Paneer Rajma), Curry Z Czerwonej Fasoli (Punjabi Rajma), oraz rajma, jak zrobić rajma masala / easy punjabi rajma dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w ciężkim dnie 4-do 5-qt. garnek lub rondel na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Garnek
2
Dodać cebulę i smażyć, mieszając od czasu do czasu, 2 do 3 minut, lub aż lekko zmięknie. Wymieszać cynamon, liść laurowy, czosnek, imbir, koper włoski, kminek i kardamon i smażyć, mieszając, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Kardamon
Cynamon
Koper Włoski
Czosnek
Imbir
Kminek
Cebula
3
Dodaj cayenne, kolendra, kurkuma, i garam masala i smażyć, mieszając, 1 minutę. Pomidory rozdrobnić palcami do garnka. Wymieszać w serrano chile, sól, fasola, kalafior, i 1 1/2 szklanki wody. Obniżyć ciepło do średnio-niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu 20 minut, lub do momentu, gdy kalafior będzie miękki i ciecz zgęstnieje w aksamitnie wyglądającym sosie (dodać więcej wody, jeśli to konieczne).
Składniki, których będziesz potrzebować
Serrano Pepper
Garam Masala
Fasola
Kalafior
Kolendra
Pomidor
Kurkuma
Mielony Pieprz Cayenne
SOS
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Fasolę doprawiamy solą. Wymieszaj sok z cytryny i kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Kolendra
Fasola
Sól
5
Podawać na gorąco na brązowym ryżu, z jogurtem po stronie, jeśli chcesz.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.