Curry Powder Trio (Take YER Pick!)

Curry Powder Trio (Take YER Pick!)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj Trio Curry (Wybierz!) próba. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 2 i kosztuje 6,73 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 17g białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz kurkumę, mieloną kozieradkę, mieloną kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać biały ryż można śledzić to danie główne z Budyń Ryżowy Pieczony jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 minut. Jest to drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Chilakada Dumpa Podi Koora-Andhra Style Sweet Potato Curry with Curry Powder, Curry W Proszku, oraz Domowe Curry W Proszku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić sambar podi --
2
Połącz 3 łyżki mielonej kolendry; 3 łyżki mąki besan (ciecierzycy); 1 łyżka mielonego kminku; 1 1/2 łyżeczki grubo zmielonego czarnego pieprzu; 1 łyżeczka każdej soli, zmielone nasiona kozieradki, proszek amchur, sucha musztarda i gorący czerwony proszek chile; 1/2 łyżeczki każdego zmielonego cynamonu i kurkumy; 8 pokruszonych suszonych liści curry; i 1/4 łyżeczki asafetida. Daje ok 2/3 cup.To zrobić podstawowe curry w proszku --
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny PieprzGrubo Zmielony Czarny Pieprz
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Kozieradka MielonaKozieradka Mielona
Cynamon MielonyCynamon Mielony
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Liście CurryLiście Curry
AsafoetidaAsafoetida
Kminek MielonyKminek Mielony
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
KurkumaKurkuma
AmchoorAmchoor
Mąka Z CiecierzycyMąka Z Ciecierzycy
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Połącz 5 łyżek mielonych nasion kolendry, 2 łyżki mielonych nasion kminku, 1 łyżka mielonej kurkumy, 2 łyżeczki mielonego imbiru, 2 łyżeczki musztardy suchej, 2 łyżeczki mielonych nasion kozieradki, 1 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu czarnego, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 1/2 łyżeczki mielonych goździków, 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu i 1/2 łyżeczki mielonej papryki chile. Daje ok 3/4 cup.To dodać Poudre de Colombo-tosty 1/4 Puchar białego ryżu na suchej patelni na średnim ogniu, potrząsając często, aż jasnobrązowy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Kozieradka MielonaKozieradka Mielona
Kardamon W ProszkuKardamon W Proszku
Cynamon MielonyCynamon Mielony
KurkumaKurkuma
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Goździki MieloneGoździki Mielone
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
Kminek MielonyKminek Mielony
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Ryż BiałyRyż Biały
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Wyjąć i ostudzić. W tej samej patelni, tosty 1/4 nasiona kminku Puchar; 1/4 nasiona kolendry Puchar; 1 łyżka każda czarna gorczyca nasiona, czarny pieprz, i Nasiona kozieradki; i 1 łyżeczka całych goździków, aż lekko tosty i pachnące, o 2 do 3 protokół. Ostudzić przyprawy, połączyć z ryżem i zmielić na drobny proszek. Wymieszać 2 łyżeczki kurkumy. Sprawia, że około 1 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Nasiona KozieradkiNasiona Kozieradki
Goździki CałeGoździki Całe
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
KurkumaKurkuma
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoproszek amchurproszek amchur0Batoniki toffi Heathproszek asafoetidaproszek asafoetida32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumąka besan (ciecierzyca)mąka besan (ciecierzyca)11 łyżka suszonego oreganonasiona gorczycy czarnejnasiona gorczycy czarnej11 łyżka suszonego oreganopieprz czarnypieprz czarny591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekolendra Siewnakolendra Siewna591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekmin rzymskikmin rzymski8pokruszone suszone liście currypokruszone suszone liście curry1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomusztarda suchamusztarda sucha2Batoniki toffi Heathmusztarda suchamusztarda sucha11 łyżka suszonego oreganonasiona kozieradkinasiona kozieradki1Batoniki toffi Heathkardamon mielonykardamon mielony1Batoniki toffi Heathmielona papryka chilimielona papryka chili1Batoniki toffi Heathcynamon mielonycynamon mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony1Batoniki toffi Heathgoździki mielonegoździki mielone32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzukolendra mielonakolendra mielona52 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzukolendra mielonakolendra mielona11 łyżka suszonego oreganokminek mielonykminek mielony22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzukminek mielonykminek mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokozieradka mielonakozieradka mielona2Batoniki toffi Heathkozieradka mielonakozieradka mielona2Batoniki toffi Heathimbir mielonyimbir mielony2Batoniki toffi Heath2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2Batoniki toffi Heathświeży Gruboziarnisty czarny pieprzświeży Gruboziarnisty czarny pieprz11 łyżka suszonego oreganomielona kurkumamielona kurkuma1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreohot red chili powderhot red chili powder1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych1Batoniki toffi Heathkurkumakurkuma2Batoniki toffi Heathkurkumakurkuma591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż białyryż biały

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.
TrudnośćNormalny
Gotowe W7 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn