Curry Powder Trio (Take YER Pick!)

Curry Powder Trio (Take YER Pick!)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj Trio Curry (Wybierz!) próba. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 2 i kosztuje 6,73 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 17g białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz kurkumę, mieloną kozieradkę, mieloną kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać biały ryż można śledzić to danie główne z Budyń Ryżowy Pieczony jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 minut. Jest to drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Chilakada Dumpa Podi Koora-Andhra Style Sweet Potato Curry with Curry Powder, Curry W Proszku, oraz Domowe Curry W Proszku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić sambar podi --
2
Połącz 3 łyżki mielonej kolendry; 3 łyżki mąki besan (ciecierzycy); 1 łyżka mielonego kminku; 1 1/2 łyżeczki grubo zmielonego czarnego pieprzu; 1 łyżeczka każdej soli, zmielone nasiona kozieradki, proszek amchur, sucha musztarda i gorący czerwony proszek chile; 1/2 łyżeczki każdego zmielonego cynamonu i kurkumy; 8 pokruszonych suszonych liści curry; i 1/4 łyżeczki asafetida. Daje ok 2/3 cup.To zrobić podstawowe curry w proszku --
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny PieprzGrubo Zmielony Czarny Pieprz
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Kozieradka MielonaKozieradka Mielona
Cynamon MielonyCynamon Mielony
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Liście CurryLiście Curry
AsafoetidaAsafoetida
Kminek MielonyKminek Mielony
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
KurkumaKurkuma
AmchoorAmchoor
Mąka Z CiecierzycyMąka Z Ciecierzycy
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Połącz 5 łyżek mielonych nasion kolendry, 2 łyżki mielonych nasion kminku, 1 łyżka mielonej kurkumy, 2 łyżeczki mielonego imbiru, 2 łyżeczki musztardy suchej, 2 łyżeczki mielonych nasion kozieradki, 1 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu czarnego, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 1/2 łyżeczki mielonych goździków, 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu i 1/2 łyżeczki mielonej papryki chile. Daje ok 3/4 cup.To dodać Poudre de Colombo-tosty 1/4 Puchar białego ryżu na suchej patelni na średnim ogniu, potrząsając często, aż jasnobrązowy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Kozieradka MielonaKozieradka Mielona
Kardamon W ProszkuKardamon W Proszku
Cynamon MielonyCynamon Mielony
KurkumaKurkuma
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Goździki MieloneGoździki Mielone
1/4 Szklanki Suszonej Musztardy1/4 Szklanki Suszonej Musztardy
Kminek MielonyKminek Mielony
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Ryż BiałyRyż Biały
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Wyjąć i ostudzić. W tej samej patelni, tosty 1/4 nasiona kminku Puchar; 1/4 nasiona kolendry Puchar; 1 łyżka każda czarna gorczyca nasiona, czarny pieprz, i Nasiona kozieradki; i 1 łyżeczka całych goździków, aż lekko tosty i pachnące, o 2 do 3 protokół. Ostudzić przyprawy, połączyć z ryżem i zmielić na drobny proszek. Wymieszać 2 łyżeczki kurkumy. Sprawia, że około 1 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Nasiona KozieradkiNasiona Kozieradki
Goździki CałeGoździki Całe
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
KurkumaKurkuma
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoproszek amchurproszek amchur0warzywo (np. szpinak)proszek asafoetidaproszek asafoetida3Spód: okruszki z herbatników grahammąka besan (ciecierzyca)mąka besan (ciecierzyca)1porcja startego parmezanunasiona gorczycy czarnejnasiona gorczycy czarnej1porcja startego parmezanupieprz czarnypieprz czarny591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekolendra Siewnakolendra Siewna591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekmin rzymskikmin rzymski8pokruszone suszone liście currypokruszone suszone liście curry1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomusztarda suchamusztarda sucha2warzywo (np. szpinak)musztarda suchamusztarda sucha1porcja startego parmezanunasiona kozieradkinasiona kozieradki1warzywo (np. szpinak)kardamon mielonykardamon mielony1warzywo (np. szpinak)mielona papryka chilimielona papryka chili1warzywo (np. szpinak)cynamon mielonycynamon mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony1warzywo (np. szpinak)goździki mielonegoździki mielone3Spód: okruszki z herbatników grahamkolendra mielonakolendra mielona5Spód: okruszki z herbatników grahamkolendra mielonakolendra mielona1porcja startego parmezanukminek mielonykminek mielony2Spód: okruszki z herbatników grahamkminek mielonykminek mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokozieradka mielonakozieradka mielona2warzywo (np. szpinak)kozieradka mielonakozieradka mielona2warzywo (np. szpinak)imbir mielonyimbir mielony2warzywo (np. szpinak)2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2warzywo (np. szpinak)świeży Gruboziarnisty czarny pieprzświeży Gruboziarnisty czarny pieprz1porcja startego parmezanumielona kurkumamielona kurkuma1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreohot red chili powderhot red chili powder1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoplus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody1warzywo (np. szpinak)kurkumakurkuma2warzywo (np. szpinak)kurkumakurkuma591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż białyryż biały

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.
TrudnośćNormalny
Gotowe W7 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn