Curry Powder Trio (Take YER Pick!)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj Trio Curry (Wybierz!) próba. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 2 i kosztuje 6,73 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 17g białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz kurkumę, mieloną kozieradkę, mieloną kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać biały ryż można śledzić to danie główne z Budyń Ryżowy Pieczony jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 minut. Jest to drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Chilakada Dumpa Podi Koora-Andhra Style Sweet Potato Curry with Curry Powder, Curry W Proszku, oraz Domowe Curry W Proszku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić sambar podi --
Połącz 3 łyżki mielonej kolendry; 3 łyżki mąki besan (ciecierzycy); 1 łyżka mielonego kminku; 1 1/2 łyżeczki grubo zmielonego czarnego pieprzu; 1 łyżeczka każdej soli, zmielone nasiona kozieradki, proszek amchur, sucha musztarda i gorący czerwony proszek chile; 1/2 łyżeczki każdego zmielonego cynamonu i kurkumy; 8 pokruszonych suszonych liści curry; i 1/4 łyżeczki asafetida. Daje ok 2/3 cup.To zrobić podstawowe curry w proszku --
Połącz 5 łyżek mielonych nasion kolendry, 2 łyżki mielonych nasion kminku, 1 łyżka mielonej kurkumy, 2 łyżeczki mielonego imbiru, 2 łyżeczki musztardy suchej, 2 łyżeczki mielonych nasion kozieradki, 1 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu czarnego, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 1/2 łyżeczki mielonych goździków, 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu i 1/2 łyżeczki mielonej papryki chile. Daje ok 3/4 cup.To dodać Poudre de Colombo-tosty 1/4 Puchar białego ryżu na suchej patelni na średnim ogniu, potrząsając często, aż jasnobrązowy, o 5 protokół.
Wyjąć i ostudzić. W tej samej patelni, tosty 1/4 nasiona kminku Puchar; 1/4 nasiona kolendry Puchar; 1 łyżka każda czarna gorczyca nasiona, czarny pieprz, i Nasiona kozieradki; i 1 łyżeczka całych goździków, aż lekko tosty i pachnące, o 2 do 3 protokół. Ostudzić przyprawy, połączyć z ryżem i zmielić na drobny proszek. Wymieszać 2 łyżeczki kurkumy. Sprawia, że około 1 szklanki.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Aichenberg Premium Gruner Veltliner]()
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.