Curry papryka i Edamame
Need a bezglutenowe i wegańskie danie główne? Curry papryka i Edamame może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 609 kalorii. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka ryżu jaśminowego, oleju roślinnego, mleka kokosowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać pieczone orzechy nerkowca można śledzić to danie główne z Banan Cajeta Nerkowca Gelato jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 77%. Spróbuj Curry papryka i Edamame, Curry Edamame, oraz Curry Faszerowane Papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 2-quart, podgrzać ryż i 1 szklankę wody do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ciepło do średniego. Przykryć pokrywką; gotować na wolnym ogniu od 15 do 20 minut, aż woda zostanie wchłonięta i ryż będzie miękki. (Trzymaj pokrywkę na patelni, aż ryż się ugotuje 15 minut przed sprawdzeniem, czy woda została wchłonięta. Para gotującej się wody jest niezbędna do gotowania ryżu.)
Tymczasem czosnek obrać i drobno posiekać.
Każdą paprykę przeciąć na pół wzdłuż i wyciąć nasiona i membranę.
Pokroić każdą połowę w paski 1/2 cala, a następnie przeciąć paski w poprzek na pół, aby odmierzyć 3 filiżanki.
Cebulę obrać i pokroić na pół wzdłuż.
Umieść każdą połowę, przyciąć stronę w dół, na desce do krojenia; pociąć wzdłuż na trzecie, a następnie pokroić w poprzek na trzecie, aby uzyskać około 1-calowe kawałki.
W 12-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj curry; gotuj 1 minutę, ciągle mieszając, aby zapobiec przypaleniu i rozwinąć smak. Wymieszaj czosnek, paprykę, cebulę, edamame, sól i 1/4 szklanki wody (dodaj wodę na koniec, aby się nie rozpryskiwała). Gotować 2 protokół, często mieszając i skrobanie dno patelni wymieszać curry z warzywami. Przykryć pokrywką; gotować około 4 minut dłużej lub aż warzywa będą miękkie.
Otwórz puszkę mleka kokosowego i wymieszaj mleko widelcem lub trzepaczką, aż będzie gładkie i kremowe. Odmierz 1 szklankę mleka kokosowego i wymieszaj z mieszanką warzywną. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować na wolnym ogniu około 2 minut, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gorąco.
Wlać pozostałe mleko kokosowe do pojemnika do przechowywania; przykryć i przechowywać w lodówce do innego użytku.
Podawać na ryżu i posypać kolendrą i nerkowca.