Curry soczewica i gulasz z ciecierzycy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 502 kalorie, 23G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, ciecierzycę, zieloną soczewicę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Curry Gulasz Z Ciecierzycy, Sałatka z soczewicy, ciecierzycy i jarmużu z sosem cytrusowym, oraz Dziś Kolacja: zupa z soczewicy curry z przecierem z ciecierzycy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ciepły olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj marchew, seler i cebulę i gotuj, często mieszając, aż zmiękną, 3 do 5 minut. Wymieszać w proszku curry i smażyć, aż do mieszania i pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W Proszku
Marchew
Seler
Cebula
3
Dodać ryż i wymieszać. Wymieszać z pomidorami i bulionem. Doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, a następnie wlać do powolnej kuchenki. Wymieszać z soczewicą i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Pomidor
Soczewica
Bulion
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wolnowar
4
Dodać ciecierzycę, przykryć i gotować, aż soczewica i ryż będą miękkie, o 1 godzinę dłużej. (Jeśli gulasz wygląda na suchy po dodaniu ciecierzycy, dodaj więcej bulionu.) Przed podaniem doprawić solą i pieprzem, w razie potrzeby posypać natką pietruszki.