Curry Dip z ciecierzycy z grzankami Pita
Curry Dip z ciecierzycy z grzankami Pita może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 8 i kosztuje 54 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 89 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, groszek, chutney z mango i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 36%. Spróbuj Curry Spaghetti-Squash-and-ciecierzyca Toasts, Curry Spaghetti-Squash-and-ciecierzyca Toasts, oraz Hummus I Warzywne Tosty Pita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Każdą pita przeciąć na pół na 8 klinów, tworząc 64 kliny. Ułóż kliny w jednej warstwie na blasze do pieczenia. Lekko pokryć kliny sprayem do gotowania; posypać równomiernie czosnkiem w proszku.
Piec w 400 przez 7 minut lub do lekko rumiane i chrupiące.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 4 protokół lub aż lekko rumiane. Wymieszaj rodzynki, kolendrę, groszek, chutney z mango, curry w proszku, cynamon, kminek, pieprz, ciecierzyca i salsa. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub aż lekko gruby.