Curry ciecierzyca i czarna fasola może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.01 za porcję. Jedna porcja zawiera 264 kalorie, 14g białka, oraz 5G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz piernik, ciecierzyca, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Sałatka ryżowa curry z czarną ciecierzycą i Mango, Sałatka warzywna z ciecierzycą i czarną fasolą, oraz Ryż bliskowschodni z czarną fasolą i ciecierzycą.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj cebulę i piernik; smażyć 3 protokół lub do miękkości. Zamieszać w proszku curry; gotować dodatkową minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W Proszku
Imbir
Cebula
3
Dodaj pomidory; gotuj 1 minutę lub do momentu, aż mieszanina lekko zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
4
Dodaj sól, czarną fasolę i ciecierzycę; dobrze wymieszaj. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czarna Fasola
Ciecierzyca
Sól
5
Zdjąć z ognia; wymieszać ze świeżą natką pietruszki i sokiem z cytryny.