Curry bakłażan z ciecierzycą i szpinakiem
Curry bakłażan z ciecierzycą i szpinakiem jest wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 494 kalorie, 11g białka, oraz 32G tłuszczu. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cebulę, olej roślinny, ciepły naan i jogurt oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Curry ciecierzyca i szpinak, Curry ciecierzyca ze szpinakiem, oraz Curry Kokosowe ciecierzyca i szpinak.
Instrukcje
Na powierzchni roboczej rozgnieść czosnek na pastę ze szczyptą soli. Na dużej patelni wymieszać pastę z proszkiem curry i olejem roślinnym.
Dodać bakłażan, cebulę, ciecierzycę i imbir, doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać.
Rozłóż warzywa w równej warstwie i piecz przez około 30 minut, mieszając raz lub dwa razy, aż bakłażan i cebula będą miękkie. Wymieszać ze szpinakiem i smażyć tylko do zwiędnięcia, o 2 protokół.
Podawać z ciepłym naan i jogurtem.