Cukinia i czerwona papryka Enchiladas z dwoma salsami

Cukinia i czerwona papryka Enchiladas z dwoma salsami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,74 zł za porcję, ten przepis okładki 66% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 67g białka, 71 g tłuszczu, oraz w sumie 2525 kalorii. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka pestek dyni, papryka, serrano chile i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 94%. Podobne przepisy to Cukinia i czerwona papryka Enchiladas z dwoma salsami, dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki, oraz 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką.
Instrukcje
Przygotuj grill gazowy do bezpośredniego gotowania na średnim ogniu; patrz procedura grillowania.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Zabezpieczyć każdą rundę cebuli drewnianym kilofem do grillowania. Olej grill rack, następnie grillować warzywa, przykryte, obracając od czasu do czasu, do miękkości (6 do 8 minut dla papryki i cukinii; 10 do 12 minut dla cebuli), przeniesienie do miski.
Tortille owiń w stosy po 6 w folii i podgrzej w piekarniku, około 15 minut.
Gotować chile, czosnek, kminek, i nasiona dyni w oleju w 10-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, mieszając, aż pop nasion, 4 do 5 protokół.
Przenieść 3 łyżki nasion łyżką szczelinową do miski i rezerwy. Przecier pozostałe nasiona i olej z kolendry, wody i 1/2 łyżeczki soli w blenderze, aż będzie gładka.
Wymieszaj razem pomidory, cebulę, chile, sok z limonki i 1/4 łyżeczki soli.
Na każdej ciepłej tortilli rozłóż 2 łyżeczki salsy z pestek dyni i polej grillowanymi warzywami, a następnie zwiń.
Olej ciepła (1/2 Puchar) W 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż się połyska. Smażyć enchiladas, szew stronie w dół pierwszy, w 2 partie, obracając raz, aż lekko rumiane i podgrzewane przez, O 2 protokół na partię.
Przenieść enchiladas na talerze, następnie skropić pozostałą salsą z pestek dyni i posypać zarezerwowanymi nasionami i serem.
Podawać z salsą pomidorową.
Warzywa można gotować na naoliwionej gorącej patelni grillowej.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.