Cukinia caponata z tymiankiem i czosnkiem kurczak
Cukinia caponata z tymiankiem i czosnkiem kurczak zajmuje około 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 447 kalorii, 53g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, kilka gałązek tymianku, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 10 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest spektakularne. Burgery Z Soczewicy, Cukinii I Tymianku, Czosnek Tymianek Kurczak, oraz Pieczony Kurczak Z Czosnkiem I Tymiankiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1/4 czosnku, tymianku i trochę przypraw w 2 łyżkach oliwy z oliwek i odstawić.
Rozgrzać pozostały olej na patelni. Dodajemy cebulę i seler i gotujemy ok. 10 min do miękkości.
Dodajemy cukinię i resztę czosnku i smażymy przez kilka minut, aby zmiękły.
Dodaj pomidory, wodę, kapary, ocet, sułtanki i przyprawy. Delikatnie gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut, aż soki zgęstnieją i warzywa będą miękkie.
Tymczasem pokrój piersi kurczaka na pół, aby otworzyć się jak książka.
Umieść je między 2 warstwami pergaminu do pieczenia i spłaszczyć trochę, delikatnie uderzając wałkiem do ciasta.
Rozgrzej patelnię i natrzyj kurczaka olejem smakowym, odrzucając czosnek. Gotować przez około 3 min z każdej strony, lub do gotowane przez Może Trzeba zrobić to jest partie, w zależności od wielkości patelni.
Kurczaka pokroić w paski i podawać razem z cukinią caponata.