Cukierkowo-pyszny fudge
Candy-Licious Fudge może być właśnie tym przepisem bezglutenowym, którego szukałeś. Ten przepis jest na 81 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 67 kalorii . Za 15 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Mieszanka masła, ekstraktu waniliowego, masła orzechowego i kawałków mlecznej czekolady oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 15 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Podobne przepisy to Berry-licious Smoothie Bowl , Nutella Fudge Candy i Divine Christmas Candy Cane Cookies .
Instrukcje
Wyłóż folią aluminiową kwadratową formę o wymiarach 9 cali i posmaruj ją masłem; odstaw.
W dużej misce nadającej się do mikrofalówki połącz mleko, chipsy i kawałki toffi. Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej bez przykrycia na wysokiej mocy przez 1 minutę; mieszaj. Gotuj przez 1-2 minuty dłużej, mieszając co minutę lub do momentu roztopienia się chipsów. Dodaj orzechy pekan i wanilię.
Przenieś do przygotowanej formy. Przykryj i schłódź w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Używając folii, wyjmij fudge z patelni. Delikatnie odklej folię; pokrój na kwadraty o wymiarach 1 cala. Przechowuj w szczelnym pojemniku.