Crostata jabłkowa z sosem karmelowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 93 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 392 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, brązowy cukier, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Crostata jabłkowa z sosem karmelowym, Jabłko i Karmel w wieku Gouda Crostata, oraz Jabłkowe batoniki owsiane z sosem cynamonowo-karmelowym {i niesamowity karmelowy dip jabłkowy!} dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszać mąkę, cukier, sól, skórkę i masło w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsować w robocie kuchennym), aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Jajko i wanilię ubić w małej misce i skropić mieszanką mąki, a następnie delikatnie wymieszać widelcem (lub pulsem), aż ciasto zacznie tworzyć duże grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Zbierz całe ciasto razem, a następnie podziel ciasto na pół i uformuj każdą połowę na 5-do 6-calowy dysk. Chill, owinięte w folię, aż bardziej twarde, ale nie twarde, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
1
Roztopić masło w ciężkim, szerokim garnku 6-8-litrowym na średnim ogniu. Wymieszać brązowy cukier, sok z cytryny, cynamon, sól, i jabłka, i gotować, odkryte, mieszając i obracając jabłka od czasu do czasu, aż jabłka zmiękną i soki zagęścić i zacząć karmelizować, 10 do 15 minut (niższe ciepło, jeśli mieszanka jabłek brązowieje zbyt szybko).
Przełożyć do płytkiej miski i schłodzić do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Piekarnik rozgrzać do 177° ze stojakiem w środku. Odwróć dno springform pan (aby ułatwić zsunięcie crostaty z dna), a następnie zablokuj patelnię. Obficie masło springform pan i ostudzić lub krótko zamrozić, aby ujędrnić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
Piekarnik
2
Naciśnij jeden dysk ciasta równomiernie na dnie i 1 cal w górę strony patelni (użyj gładkiego DNA metalowej miarki, aby wyrównać). Chill tarta shell.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Patelnia
3
Rozwałkuj pozostały dysk ciasta między 2 arkuszami papieru woskowego w 10-calową rundę (ciasto będzie bardzo delikatne). Oderwij górny arkusz papieru, a następnie pokrój ciasto na paski o szerokości 10 (3/4 cala) i przesuń (jeszcze na papierze) na blachę do pieczenia. Schłodzić do jędrności, około 15 minut w lodówce lub 5 minut w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Papier Woskowany
4
Łyżka jabłko napełniania w skorupie, rozprowadzając plastry równomiernie. Ułóż 5 pasków ciasta równolegle do siebie, w odległości 1 cala, na nadzieniu, przycinając krawędzie równo z krawędzią patelni (ciasto łatwo się rozerwie; załatać wszelkie przerwy palcami). Ułóż pozostałe 5 pasków po przekątnej w pierwszych paskach, 1 cal od siebie, tworząc kratę i krawędzie wykończenia.
Zbierz pozostałe ciasto i zwiń w kilka długich, grubych na 1/4 cala Lin. Naciśnij tyle Lin wokół krawędzi crostata w jednej warstwie, wygładzając szwy palcami, aby utworzyć równą krawędź (zostanie Ci trochę ciasta).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
6
Piec crostata, aż ciasto będzie bladozłoty, 50 minut do 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Pod koniec pieczenia w małym rondlu podgrzać przetwory morelowe z 1 łyżeczką wody na średnim ogniu, mieszając, aż się stopią, a następnie przecedzić przez sito do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury Morelowe
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Sito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Po zakończeniu crostata, umyj wierzch ciepłą glazurą morelową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Morela
Glazura
9
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia w patelni na stojaku z drutu, a następnie usunąć stronę patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Patelnia
1
Krem rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu, aż po prostu zacznie się gotować, a następnie zdjąć z ognia i zachować gorące, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Cukry wymieszać z 1/2 łyżeczki soku z cytryny w ciężkim rondlu 2 1/2 - do 3-quart, a następnie gotować w sposób niezakłócony na średnim ogniu, aż mieszanina zostanie częściowo stopiona(zmniejszyć ogień, jeśli mieszanina ciemnieje wokół krawędzi). Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż całkowicie się stopi i mieszanina będzie głębokim złotym karmelem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Karmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Ostrożnie wlać gorącą śmietanę (mieszanka będzie się bąbelkować, a karmel może lekko stwardnieć) i szybko ubić przyprawę z ciasta dyniowego i sól. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż karmel rozpuści się i sos zmniejsza się do około 1 szklanki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pumpkin Pie Spice
Karmel
Krem
SOS
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Zdjąć z ognia i ubić na maśle do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Przełożyć do szklanki, aby lekko ostudzić.
6
Aby służyć, albo przesuń crostata z dna patelni na płaski talerz do serwowania lub podawać na dnie patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
* Ciasto można wyrobić do 3 dni wcześniej i schłodzić.* Crostata może być wykonana 1 dzień wcześniej i przechowywana w patelni w temperaturze pokojowej, pokryta folią. Podgrzać, w razie potrzeby, Odkryte, w piekarniku 163°, aż ogrzeje, 10 do 15 minut, a następnie ostudzić do temperatury pokojowej.* Sos karmelowy można przygotować 5 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać powoli w rondlu.