Croque Monsieur
Croque Monsieur można przygotować w około 30 minut . Jedna porcja zawiera 645 kalorii , 40 g białka i 40 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 3,53 dolara za porcję. Jeśli masz pod ręką pieprz, mleko, chleb kanapkowy i kilka innych składników, możesz go przygotować. 69 osób wypróbowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest on promowany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Z wynikiem 74% w Spoonacular, danie jest całkiem smaczne. Jeśli spodobał Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Croque-Madame ze szparagami .
Instrukcje
Zobacz jak wykonać ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.
Rozpuść masło na małym ogniu w małym rondelku i dodaj mąkę na raz, mieszając drewnianą łyżką przez 2 minuty. Powoli wlej gorące mleko do mieszanki maślanej i gotuj, ciągle mieszając trzepaczką, aż sos zgęstnieje. Zdejmij z ognia, dodaj sól, pieprz, gałkę muszkatołową, ½ szklanki startego sera Gruyère i parmezan i odstaw.
Aby zapiekać chleb, ułóż kromki na 2 blachach do pieczenia i piecz przez 5 minut. Obróć każdą kromkę i piecz przez kolejne 2 minuty, aż się zarumieni.
Lekko posmaruj połowę tostów musztardą, dodaj plaster szynki do każdego i posyp połową pozostałego sera Gruyère. Przykryj kolejną kromką tostu. Posmaruj wierzch sosem serowym, posyp pozostałym serem Gruyère i piecz kanapki przez 5 minut. Włącz grill i piecz przez 3 do 5 minut, aż wierzch lekko się zarumieni i będzie bulgotał.