Croque Monsieur

Croque Monsieur
Croque Monsieur można przygotować w około 30 minut . Jedna porcja zawiera 645 kalorii , 40 g białka i 40 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 3,53 dolara za porcję. Jeśli masz pod ręką pieprz, mleko, chleb kanapkowy i kilka innych składników, możesz go przygotować. 69 osób wypróbowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest on promowany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Z wynikiem 74% w Spoonacular, danie jest całkiem smaczne. Jeśli spodobał Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Croque-Madame ze szparagami .

Instrukcje

1
Zobacz jak wykonać ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
Rozpuść masło na małym ogniu w małym rondelku i dodaj mąkę na raz, mieszając drewnianą łyżką przez 2 minuty. Powoli wlej gorące mleko do mieszanki maślanej i gotuj, ciągle mieszając trzepaczką, aż sos zgęstnieje. Zdejmij z ognia, dodaj sól, pieprz, gałkę muszkatołową, ½ szklanki startego sera Gruyère i parmezan i odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
GruyereGruyere
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Aby zapiekać chleb, ułóż kromki na 2 blachach do pieczenia i piecz przez 5 minut. Obróć każdą kromkę i piecz przez kolejne 2 minuty, aż się zarumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
5
Lekko posmaruj połowę tostów musztardą, dodaj plaster szynki do każdego i posyp połową pozostałego sera Gruyère. Przykryj kolejną kromką tostu. Posmaruj wierzch sosem serowym, posyp pozostałym serem Gruyère i piecz kanapki przez 5 minut. Włącz grill i piecz przez 3 do 5 minut, aż wierzch lekko się zarumieni i będzie bulgotał.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SerowySos Serowy
GruyereGruyere
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
6
Podawać na gorąco.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn