Crespelle kukurydziane z Mascarpone i kaparami
Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 58 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 289 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka soli pakowane kapary-moczone w wodzie, szalotki, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Kurczak Z Mascarpone, Kaparami I Cytryną, Pizza z wędzonym łososiem z Mascarpone i kaparami, oraz Tarta z porem, kukurydzą i Mascarpone.
Instrukcje
W robocie kuchennym pulsuj ziarna kukurydzy do grubego puree. W średniej misce ubić jajka, aby wymieszać. Wymieszać z puree kukurydzianym, mąką i solą, a następnie ubić mleko. Wymieszać 2 łyżki roztopionego masła, przykryć folią i schłodzić ciasto kukurydziane przez co najmniej 1 godzinę lub przez noc.
Niech ciasto wróci do temperatury pokojowej, a następnie delikatnie ubijamy.
Podgrzej 8-calową patelnię crpe lub patelnię nieprzywierającą. Zanurz ręcznik papierowy w około 2 łyżkach roztopionego masła i obficie natrzyj dno i bok patelni crpe masłem. Ustawić patelnię na umiarkowanie wysokim ogniu.
Wlać 3 łyżki ciasta i przechylić patelnię, aby równomiernie ją rozprowadzić; nadmiar ciasta wlać z powrotem do miski. Gotować crespella aż zbrązowieje na dnie, o 1 minutę. Obróć crespellę i gotuj drugą stronę przez około 10 sekund, a następnie wysuń ją na blachę do pieczenia. Powtórz z pozostałym cieście, aby 12 crespelle, nakładając je lekko na blachę do pieczenia. Tuż przed podaniem nakryj crespelle luźno folią i przewiń do piekarnika na około 3 minuty.
Rozłóż jaśniejszą stronę każdej crespelli za pomocą 2 łyżek mascarpone. Top z 1 łyżką szalotki i zwinąć lub złożyć na ćwiartki. Ustawić 2 crespelle na każdym talerzu, posypać 1 łyżeczką kaparów i niektórych pozostałych szalotki i podawać od razu.