Crespelle kukurydziane z Mascarpone i kaparami

Crespelle kukurydziane z Mascarpone i kaparami
Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 58 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 289 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka soli pakowane kapary-moczone w wodzie, szalotki, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Kurczak Z Mascarpone, Kaparami I Cytryną, Pizza z wędzonym łososiem z Mascarpone i kaparami, oraz Tarta z porem, kukurydzą i Mascarpone.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym pulsuj ziarna kukurydzy do grubego puree. W średniej misce ubić jajka, aby wymieszać. Wymieszać z puree kukurydzianym, mąką i solą, a następnie ubić mleko. Wymieszać 2 łyżki roztopionego masła, przykryć folią i schłodzić ciasto kukurydziane przez co najmniej 1 godzinę lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Niech ciasto wróci do temperatury pokojowej, a następnie delikatnie ubijamy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Podgrzej 8-calową patelnię crpe lub patelnię nieprzywierającą. Zanurz ręcznik papierowy w około 2 łyżkach roztopionego masła i obficie natrzyj dno i bok patelni crpe masłem. Ustawić patelnię na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Wlać 3 łyżki ciasta i przechylić patelnię, aby równomiernie ją rozprowadzić; nadmiar ciasta wlać z powrotem do miski. Gotować crespella aż zbrązowieje na dnie, o 1 minutę. Obróć crespellę i gotuj drugą stronę przez około 10 sekund, a następnie wysuń ją na blachę do pieczenia. Powtórz z pozostałym cieście, aby 12 crespelle, nakładając je lekko na blachę do pieczenia. Tuż przed podaniem nakryj crespelle luźno folią i przewiń do piekarnika na około 3 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Rozłóż jaśniejszą stronę każdej crespelli za pomocą 2 łyżek mascarpone. Top z 1 łyżką szalotki i zwinąć lub złożyć na ćwiartki. Ustawić 2 crespelle na każdym talerzu, posypać 1 łyżeczką kaparów i niektórych pozostałych szalotki i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn