Creme Caramel
Przepis Creme Caramel jest gotowy w około 1 godzinę i 50 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 273 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.51 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jaj, cukier, sos malinowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, Karmelowy Crunch eklerki z palonym karmelowym ciastem Creme, oraz Crème Caramel.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
W rondlu o dużym dnie podgrzać mleko, wanilię na średnim ogniu i doprowadzić do duszenia. Nie gotować.
Wymieszać 1 szklankę cukru i 1/4 szklanki wody w małym rondlu na średnim ogniu.
Podgrzewaj, aż cukier się rozpuści i kontynuuj gotowanie, aż cukier zmieni kolor na złoty. Nie mieszać.
Zdjąć z ognia i dodać 2 łyżki soku pomarańczowego. (Bądź bardzo ostrożny, gdy dodasz to, ponieważ gorący cukier będzie latać wszędzie.) Wstrząsnąć patelnię, aby włączyć sok pomarańczowy i cukier.
Spray 8 (4 do 5 uncji) ramekin naczynia lub 1 duża forma flan, z gotowania sprayu.
Wlać karmel do naczyń, aby całkowicie pokryć dno. W dużej misce wymieszać pozostałe 2/3 szklanki cukru, jajka, szczyptę soli i dobrze ubić.
Usuń z mleka wanilię i stopniowo mieszaj mleko w mieszaninę jajek i cukru, stale mieszając lub ubijając. Śmietanę wymieszać, a następnie przecedzić masę jajeczną przez sito.
W tym momencie dodaj nasiona wanilii i wlej mieszaninę do dań ramekin na Karmelu. Napełnij głębokie naczynie żaroodporne wodą i ułóż ramekiny w naczyniu żaroodpornym. Woda powinna sięgać do połowy naczynia.
Piec w rozgrzanym piekarniku 200 stopni F, aż krem ustawi, około 1 1/2 godziny.
Wyjąć ramekiny z piekarnika i ostudzić. Przechowywać w lodówce przez 2 do 3 godzin przed podaniem.
W małej misce wymieszać świeże jagody i sos malinowy.
Wyjmij ramekiny z lodówki i poluzuj krawędzie małym nożem. Umieść talerz deserowy na talerzu ramekin i odwróć do góry nogami, tak aby karmel leżał na górze.
Usuń danie ramekin. Łyżka jagody na wierzchu każdego kremu karmelu i udekorować świeżą gałązką mięty.