Creme Brûlées Z Orzechów Laskowych
Crème brûlées z orzechów laskowych może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji przystawek. Jedna porcja zawiera 176 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 5. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka soli, wody, orzechów laskowych płyn nondairy creamer kawy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 19 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Garnki z orzechów laskowych de Creme, Garnki Czekoladowo-Orzechowe De Creme, oraz Czekoladowy orzech laskowy {Nutella} garnki de Creme.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 5 składników w misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Żółtka umieścić w średniej misce, wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkości. Stopniowo miksturę mleczną ubijać na żółtka. Wymieszać z likierem. Podzielić mieszaninę równomiernie pomiędzy 5 (4-uncji) ramekins lub budyń kubki.
Umieść ramekiny w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 300 przez 1 godzinę lub aż środek ledwo porusza się, gdy ramekin jest dotykany.
Wyjąć ramekiny z patelni i całkowicie ostudzić na stojaku z drutu. Przykryć ramekiny i schłodzić co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Umieścić cukier i wodę w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotować 9 do 10 minut lub do złotego koloru. Natychmiast wlać karmelizowany cukier równomiernie na zimne kremy, tworząc cienką warstwę papieru na wierzchy kremów.