Creamy risotto layer cake

Creamy risotto layer cake
Jeśli chcesz dodać więcej Morze Śródziemne przepisy do kolekcji, Creamy risotto layer cake może być przepis należy spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 803 kalorie, 18g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.25 za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 123 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz wegetariański ser w stylu parmezanu, kapusta savoy, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 94%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Creamy risotto layer cake, Tort truskawkowy 3 warstwowy z kremowym lukrem waniliowym, oraz Ciasto dyniowe z kremowym biczem cynamonowym.

Instrukcje

1
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni i smażyć posiekane szalotki na małym ogniu przez 10 minut, aż dobrze zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
2
Dodajemy czosnek, gotujemy jeszcze min, a następnie dodajemy ryż. Mieszaj ryż aż do zalania olejem i mieszaj, aż ziarna będą naprawdę gorące i zaczną syczeć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Wlać wino i wymieszać. Gdy prawie wszystkie zostały wchłonięte, zacznij dodawać bulion, kadzi na raz, pozwalając każdej kadzi wchłonąć przed dodaniem następnego. Wymieszaj dobrą gałkę masła i 25 g wegetariańskiego parmezanu i dopraw do smaku. Wyłożyć na dużą blachę do pieczenia i rozprowadzić tak, aby szybko wystygła (Patrz Know-how, poniżej). Po wystygnięciu przykryj lodówkę. Można gotować i schładzać do 2 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan WegetariańskiParmezan Wegetariański
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
ChochlaChochla
4
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
5
Przechylić Kabaczek na patelnię do pieczenia. Wymieszać z 1 łyżką oleju i smażyć przez około 30 minut, aż zmięknie i złocisty, obracając go od czasu do czasu. W międzyczasie na patelni roztopić kolejną gałkę masła, dodać 1 łyżkę oleju, a następnie podsmażyć pokrojone szalotki, aż zmiękną i ciemnozłoty, około 15 min. Wmieszać kasztany, orzeszki piniowe i zioła, doprawić, a następnie gotować przez kolejne 2 min, aż do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
6
Wymieszać z pieczonym dyni. Może być wykonane do 2 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
7
Doprowadzić do wrzenia dużą patelnię osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
8
Usuń z kapusty twarde zewnętrzne liście, a następnie oddziel duże zielone liście od główek. Potrzebujesz około 1
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
9
Blanszować przez 2 minuty lub aż będzie miękka, a następnie zanurzyć w zimnej wodzie i odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
10
Wyłożyć tortownicę o średnicy 23 cm z folią spożywczą (lub, jeśli nagrzewa się w piekarniku, wystarczy obficie posmarować puszkę masłem), następnie wyłożyć większość liści kapusty, lekko nachodząc na siebie i pozostawiając zwisającą krawędź.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
11
Wymieszać pozostały parmezan wegetariański i mascarpone razem, dobrze przyprawić solą i pieprzem. Połowę risotto łyżka do puszki (jeśli masz schłodzone risotto na noc, to będzie trzeba rozbić trochę widelcem), a następnie top mix squasha. Łyżkę mascarpone wymieszać na wierzchu, następnie zakończyć drugą warstwą risotto, mocno dociskając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan WegetariańskiParmezan Wegetariański
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
MascarponeMascarpone
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
12
Zawiń wystające krawędzie kapusty na risotto, a następnie zamknij je pozostałymi liśćmi. Przykryć zwisającą folią spożywczą; odchudzać talerzem obiadowym. Można przygotować do 2 dni wcześniej (jeśli risotto jest gotowane, schłodzone i warstwowe w ciągu dnia).
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
13
Aby podgrzać ciasto (nadal w folii spożywczej) z puszki na płytce odpornej na działanie mikrofal i gotować na nośniku przez 10 minut lub do momentu, aż ciasto będzie gorące. (Mikrofalówka daje najlepsze wyniki, ponieważ utrzymuje zieloną i żywą kapustę.) Aby podgrzać ciasto w piekarniku, pozostawić ciasto w blasze, przykryć masłem folią i podgrzewać przez 30 minut w temperaturze 180C/wentylator 160C / gaz 4 do nagrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia48
Magazyn