Creamy potato & shallot gratin
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepisy do repertuaru, kremowe ziemniaki & szalotka gratin może być przepis należy spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 348 kalorii, 6G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz masło, szalotkę, podwójną śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Ten przepis jest lubiany przez 21 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 42%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Kremowa Zapiekanka Ziemniaczana, Kremowa Zapiekanka Ziemniaczana, oraz Kremowa Zapiekanka ziemniaczana z kminkiem i czosnkiem.
Instrukcje
Rozgrzej większość masła na płytkiej patelni.
Dodaj szalotki, liść laurowy i tymianek, i gotować przez 10 minut, aż miękki, złoty i lepki.
Wlać śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć ogień, doprawić gałką muszkatołową i cayenne i pozostawić do zaparzenia.
W międzyczasie piekarnik nagrzać do 200C / 180C wentylator / Gaz
Ziemniaki umieścić na patelni z zimną wodą, doprowadzić do wrzenia, a następnie odcedzić. Masłem dużą zapiekankę, a następnie warstwą ziemniaków i śmietany, kończąc dobrą chochlę śmietany i szalotki. Użyj plasterka ryby, aby nacisnąć wszystko w dół. Możesz teraz przykryć i schłodzić do dnia przed pieczeniem, jeśli chcesz.
Piec przez 40 minut lub do złotego i szalotki zaczynają chrupać.