Cranberry-Wild Rice Bake
Cranberry - Wild Rice Bake to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 142 kalorie, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, grzyby, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wild Turkey Rice Bake, Wild Rice Pilaf Bake, oraz Pieczarka Z Dzikim Ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 350º. Smar kwadratowe naczynie do pieczenia, 8x8x2 cale.
Umieścić dziki ryż w sitku drucianym. Przeprowadź zimną wodę przez ryż, podnosząc ryż palcami, aby dokładnie wyczyścić.
Podgrzać dziki ryż i wodę do wrzenia w rondlu 2-quart, od czasu do czasu mieszając; zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Przykryć i dusić 30 minut; odcedzić.
Roztopić masło w 10-calowej patelni na średnim ogniu. Cebulę i grzyby ugotować na maśle, od czasu do czasu mieszając, aż cebula będzie miękka.
Wymieszać dziki ryż i mieszankę cebuli w naczyniu do pieczenia.
Wymieszać bulion, sól i czosnek; zalać mieszanką ryżu.
Przykryć i piec 1 1/4 godziny. Wymieszać z żurawiną. Przykryć i piec 15 do 20 minut lub do momentu wchłonięcia płynu.