Cranberry Up-Side Down Cake
Cranberry Up-Side Down Cake to Wegetariańskie deser. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 209 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz pod ręką cukier, żurawinę, jajko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Tort Słoneczny-Side Up, Zdrowsze Ciasto Ananasowe Po Prawej Stronie, oraz Ciasto brzoskwiniowo-śliwkowe Góra-Dół dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Dno i boki 9-calowej patelni tortowej posmarować 3 łyżkami masła, posypać równomiernie 1/2 szklanki cukru na dnie i ułożyć żurawinę na patelni.
W misce z mikserem śmietany razem pozostałe 6 łyżek masła i 1/2 szklanki cukru.
Dodać jajko, wanilię i skórkę pomarańczową i ubić mieszaninę, aż dobrze się połączą.
Do innej miski przesiać razem mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wymieszać suche składniki w mieszaninie masła, 1/2 szklanki na raz, na przemian z mlekiem, aż do połączenia.
Wlać ciasto na żurawinę i wygładzić wierzch.
Piec ciasto na blasze do pieczenia na środku piekarnika przez 30 do 45 minut, lub aż wstawiona wykałaczka wyjdzie czysta.
Przenieś ciasto do stojaka i pozostaw do ostygnięcia na patelni przez 20 minut. Uruchom cienki nóż wokół wnętrza patelni i odwróć Stojak na ciasto.
W małym rondlu roztopić galaretkę porzeczkową na małym ogniu, mieszając i posmarować ciasto.
Podawać ciasto ciepłe lub w temperaturze pokojowej z bitą śmietaną, w razie potrzeby.