Country Pork and Pistachio Terrine
Wiejska wieprzowina i pistacjowa Terryna wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. To danie główne ma 407 kalorii, 22g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, pieprz, mielone ziele angielskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Przepis na Terrynę z kurczakiem, wieprzowiną i pistacjami, Country terrine, oraz Country Terrine dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-do 12-calowej patelni na średnim ogniu, wymieszać masło, cebula, i czosnek często aż cebula kuleje, 5 do 7 minut. Wymieszaj tymianek, kolendrę, ziele angielskie i biały pieprz.
W misce, z mikserem na średniej prędkości, ubić wieprzowinę, jajka, 1 łyżeczkę soli i mąkę, aż dobrze wymieszane.
Dodać mieszankę mleka i cebuli; ubić do wymieszania. Wymieszać z pistacjami.
Łyżka mieszaniny mięsa do naoliwionej 8-do 9-cup terrine lub głębokiej zapiekanki, lub 5-przez 9-calowy bochenek patelni.
Rozprowadzić poziom mieszaniny; zamknąć folią lub pokrywą zapiekanki.
Piec w piekarniku 350, aż termometr włożony do środka terryny osiągnie 155 (lub terryna nie jest już różowa w środku; pokrój do testu), około 1 godziny. Odkryć i ostudzić co najmniej 1 godzinę. Przykryć i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 3 godziny lub do 1 dnia. Zeskrobać i wyrzucić tłuszcz stały z mięsa.
Wlać 1/4 Puchar consomm do 1-do 2-quart patelni.
Dodać żelatynę i wymieszać mieszaninę na średnim ogniu, aż żelatyna się rozpuści, około 2 minut, a następnie mieszać w pozostałej consomm.
Polej terrine. Opłukać i osuszyć liście laurowe i położyć na terrine; posypać równomiernie pieprzem. Przykryć i schłodzić, aż consomm będzie twarde, co najmniej 1 1/2 godziny.
Pokrój terrine poprzecznie w zapiekance; użyj szerokiej szpatułki, aby podnieść plastry.