Corny Polenta
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Corny Polenta może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 262 kalorie, 9g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz koszerną sól, rosół z kurczaka, polentę do szybkiego gotowania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Corny Coleslaw, Corny Chili, oraz Banalna Sałatka.
Instrukcje
Zeskrobać kukurydzę z kolby, równoważąc kolbę na małej odwróconej misce zagnieżdżonej w większej misce. Za pomocą ostrego noża odetnij ziarna z kolby od góry do dołu.
Rozgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, obracając patelnię, w garnku z sosem na średnim ogniu.
Dodaj kukurydzę i saute, aż zacznie brązowieć na brzegach, 3 do 4 protokół.
Dodać szalotki i gotować przez 1 minutę, a następnie dodać bulion i doprowadzić do wrzenia.
Ubijamy polentę i gotujemy do zgęstnienia, około 2 do 3 minut. Wymieszać z masłem i doprawić ostrym sosem i solą, do smaku.
Przełożyć do miski i podawać.