Coq en Daube
Coq en Daube to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 14,18 zł / porcja, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 109G białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 1100 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, wina, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makaron Coq au Riesling, Daube A la Provencale, oraz Beef Daube.
Instrukcje
Umieścić kawałki kurczaka w płytkiej misce z marchew, cebula, czosnek, por, sól, pieprz, goździki, imbir, tymianek, i tylko tyle czerwonego wina na pokrycie. Marynować przez 24 godziny w lodówce.
Ugotować odsączonego kurczaka w oliwie z oliwek, aż ładnie przykryte ze wszystkich stron.
Umieść w głębokiej zapiekance ze świńską skórką lub skórką wieprzową i maleńkim kawałkiem skórki pomarańczowej. Odcedzić marynatę i dodać tyle, aby przykryć kurczaka (jeśli potrzeba więcej płynu, dodać czerwone wino). Przykryć zapiekankę i gotować na wolnym ogniu na górze pieca lub w piekarniku 149° przez 3 do 4 godzin.
Kurczaka wyjąć na gorący talerz, tłuszcz skórny z soków i zalać kurczakiem.
Podawać z makaronem, makaronem lub dowolnym makaronem i szparagami lub endywią. Aby podawać na zimno, układamy kurczaka w misce, zalewamy go sokami i schładzamy do galaretki. Z tym, wypij Volnay.