Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Coq Au Vin. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 678 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 6,6 USD za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jeśli masz wino burgundzkie, tymianek, marchew i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć zioła można śledzić to danie główne z Mint Chocolate Chip Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makaron Coq au Riesling.
Instrukcje
1
W dużym, ciężka patelnia lub holenderski piekarnik, smażyć boczek na średnim ogniu, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć. Kawałki kurczaka obłożyć mąką, solą i pieprzem. Brązowy kurczak w gorącym tłuszczu boczku z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Muszelki Cannelloni
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3
Dodać czosnek, cebulę, grzyby i marchew.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Słonina Wieprzowa
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Saute 2 minuty, aby zmiękczyć.
5
Do małej szklanki wlej koniak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koniak
6
Zdjąć patelnię z ognia, wlać koniak, rozpalić zapalając długą zapałkę i trzymając ją tuż nad garnkiem, rozpalić opary. Brandy zapali się, a płomienie spłoną w ciągu 1 minuty. Gdy płomienie ucichną, Przywróć patelnię do ognia i stopniowo wymieszaj Wino i bulion. Gdy wino jest dobrze wymieszane, dodać zioła. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Koniak
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Zdjąć pokrywę i nadal gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, aby sos nieco zmniejszyć. Możesz dodać 1 łyżkę pasty pomidorowej lub skrobi kukurydzianej, aby pomóc w procesie zagęszczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
8
Aby służyć, top kurczaka i warzyw z zastrzeżone pokruszony boczek i pietruszki.
Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur
Głęboka rubinowa Szata, intensywne aromaty czarnych jagód, tostów, przypraw i wanilii. Świeże i owocowe w ustach z aksamitnymi taninami i ładnym wykończeniem.Mieszanka: 85% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Malbec, 5% Petit Verdot