Coq Au Vin

Coq Au Vin
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Coq Au Vin. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 678 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 6,6 USD za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jeśli masz wino burgundzkie, tymianek, marchew i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć zioła można śledzić to danie główne z Mint Chocolate Chip Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makaron Coq au Riesling.

Instrukcje

1
W dużym, ciężka patelnia lub holenderski piekarnik, smażyć boczek na średnim ogniu, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć. Kawałki kurczaka obłożyć mąką, solą i pieprzem. Brązowy kurczak w gorącym tłuszczu boczku z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
3
Dodać czosnek, cebulę, grzyby i marchew.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Saute 2 minuty, aby zmiękczyć.
5
Do małej szklanki wlej koniak.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
6
Zdjąć patelnię z ognia, wlać koniak, rozpalić zapalając długą zapałkę i trzymając ją tuż nad garnkiem, rozpalić opary. Brandy zapali się, a płomienie spłoną w ciągu 1 minuty. Gdy płomienie ucichną, Przywróć patelnię do ognia i stopniowo wymieszaj Wino i bulion. Gdy wino jest dobrze wymieszane, dodać zioła. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
KoniakKoniak
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Zdjąć pokrywę i nadal gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, aby sos nieco zmniejszyć. Możesz dodać 1 łyżkę pasty pomidorowej lub skrobi kukurydzianej, aby pomóc w procesie zagęszczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
8
Aby służyć, top kurczaka i warzyw z zastrzeżone pokruszony boczek i pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
Mafaldi Fresh Jeśli To MożliweMafaldi Fresh Jeśli To Możliwe
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków

Polecane wino: Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur
Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur
Głęboka rubinowa Szata, intensywne aromaty czarnych jagód, tostów, przypraw i wanilii. Świeże i owocowe w ustach z aksamitnymi taninami i ładnym wykończeniem.Mieszanka: 85% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Malbec, 5% Petit Verdot
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn