Coq au Vin
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 317 kalorii, 10g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,67 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz olej roślinny, liść laurowy, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron Coq au Riesling dla podobnych receptur.
Instrukcje
Noc przed podaniem umieścić kawałki kurczaka w dużej misce.
Do naczynia dodać połowę marchewki i całą posiekaną cebulę, wraz z połową gałązek tymianku, liściem laurowym i pieprzem.
Wlać wino na kurczaka i przykryć naczynie. Włożyć do lodówki na noc. Następnego dnia wyjąć kawałki kurczaka i warzyw szczypcami lub łyżką szczelinową i odstawić kurczaka i warzywa na 2 oddzielne talerze. Odcedzić marynatę, wyrzucić zioła.
Rozgrzać olej w dużym żeliwnym piecu holenderskim. Brąz kawałki kurczaka w nim w kilku partiach, aż złoty. Odstaw kurczaka na bok, ponieważ brązowieje na tacy wyłożonej papierowym ręcznikiem, aby osuszyć.
Dodaj zarezerwowane wino namoczone warzywa i zmiażdżone ząbki czosnku do naczynia, dodając więcej oleju w razie potrzeby; brązowy je dobrze. Kurczak do holenderskiego pieca z rumianymi warzywami, wraz z rosołem z kurczaka, zarezerwowaną marynatą i 1 łyżką soli. Wymieszać, doprowadzić do wrzenia, a następnie przykryć.
Niech gotować na małym ogniu przez 1 do 2 godzin.Po całkowitym ugotowaniu wyłączyć ogień i niech bulion ostygnie nieco podczas obierania cebuli perłowej i pokroić grzyby na pół.
Pokroić boczek w paski 1-calowe.
Dodaj je do dużej patelni żeliwnej ustawionej na średnim ogniu. Smażyć paski boczku, aż będą chrupiące.
Wyjmij je do wyłożonej papierowym ręcznikiem płyty, aby osuszyć, rezerwując je do innego użycia.
Dodać cebulę perłową i grzyby do tłuszczu boczku i gotować na złoty kolor. Wyłączyć ogrzewanie i odstawić na bok.
Wyjmij schłodzone kawałki kurczaka z holenderskiego pieca i ustaw je na talerzu, uważając, aby pozostawić bardzo delikatne kawałki nienaruszone. W tym momencie możesz trzymać kawałki kurczaka pod brojlerem na miniute lub dwa, jeśli chcesz poprawić ich kolor, ale nie jest to konieczne. Odcedź pozostałą ciecz naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej smaku. Odrzuć ciała stałe. Do naczynia włożyć kurczaka i odcedzony bulion.
Dodać pozostałe gałązki tymianku. Doprawić do smaku.
Dodać rumianą cebulę perłową, pieczarki, kawałki selera i pozostałe niegotowane marchewki. Gotować na średnim ogniu, aż marchew i seler są miękkie i gotowane przez około 20 do 30 protokół, dostosować przyprawy dodając dotyk czerwonego octu winnego w razie potrzeby.
Udekorować natką pietruszki i podawać na ciepło z chrupiącym chlebem.