Coq au Vin

Coq au Vin
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 317 kalorii, 10g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,67 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz olej roślinny, liść laurowy, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron Coq au Riesling dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Noc przed podaniem umieścić kawałki kurczaka w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Do naczynia dodać połowę marchewki i całą posiekaną cebulę, wraz z połową gałązek tymianku, liściem laurowym i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
MarchewMarchew
CebulaCebula
3
Wlać wino na kurczaka i przykryć naczynie. Włożyć do lodówki na noc. Następnego dnia wyjąć kawałki kurczaka i warzyw szczypcami lub łyżką szczelinową i odstawić kurczaka i warzywa na 2 oddzielne talerze. Odcedzić marynatę, wyrzucić zioła.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
ZiołaZioła
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
SzczypceSzczypce
4
Rozgrzać olej w dużym żeliwnym piecu holenderskim. Brąz kawałki kurczaka w nim w kilku partiach, aż złoty. Odstaw kurczaka na bok, ponieważ brązowieje na tacy wyłożonej papierowym ręcznikiem, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Dodaj zarezerwowane wino namoczone warzywa i zmiażdżone ząbki czosnku do naczynia, dodając więcej oleju w razie potrzeby; brązowy je dobrze. Kurczak do holenderskiego pieca z rumianymi warzywami, wraz z rosołem z kurczaka, zarezerwowaną marynatą i 1 łyżką soli. Wymieszać, doprowadzić do wrzenia, a następnie przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
WarzywaWarzywa
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
SólSól
WinoWino
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
6
Niech gotować na małym ogniu przez 1 do 2 godzin.Po całkowitym ugotowaniu wyłączyć ogień i niech bulion ostygnie nieco podczas obierania cebuli perłowej i pokroić grzyby na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
GrzybyGrzyby
BulionBulion
7
Pokroić boczek w paski 1-calowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
8
Dodaj je do dużej patelni żeliwnej ustawionej na średnim ogniu. Smażyć paski boczku, aż będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Wyjmij je do wyłożonej papierowym ręcznikiem płyty, aby osuszyć, rezerwując je do innego użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
10
Dodać cebulę perłową i grzyby do tłuszczu boczku i gotować na złoty kolor. Wyłączyć ogrzewanie i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
GrzybyGrzyby
11
Wyjmij schłodzone kawałki kurczaka z holenderskiego pieca i ustaw je na talerzu, uważając, aby pozostawić bardzo delikatne kawałki nienaruszone. W tym momencie możesz trzymać kawałki kurczaka pod brojlerem na miniute lub dwa, jeśli chcesz poprawić ich kolor, ale nie jest to konieczne. Odcedź pozostałą ciecz naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej smaku. Odrzuć ciała stałe. Do naczynia włożyć kurczaka i odcedzony bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
BrojlerBrojler
12
Dodać pozostałe gałązki tymianku. Doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
13
Dodać rumianą cebulę perłową, pieczarki, kawałki selera i pozostałe niegotowane marchewki. Gotować na średnim ogniu, aż marchew i seler są miękkie i gotowane przez około 20 do 30 protokół, dostosować przyprawy dodając dotyk czerwonego octu winnego w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny CzerwonyOcet Winny Czerwony
Cebula PerłowaCebula Perłowa
GrzybyGrzyby
PrzyprawyPrzyprawy
MarchewMarchew
SelerSeler
14
Udekorować natką pietruszki i podawać na ciepło z chrupiącym chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrupiący ChlebChrupiący Chleb
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn