Contadina ® Mini klopsy z polewą pomidorową
Need a dairy free main course? Contadina ® Mini klopsy z pomidorową polewą mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 261 kalorii, 27g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sosu pomidorowego contadina®, jajko, krakersy saltine i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Cheddar-Nadziewane Mini klopsiki z polewą Chipotle, Suszone Na Słońcu Pomidory Mini Klopsiki, oraz Niedzielny Obiad: Mini Klopsiki Z Pomidorami.
Instrukcje
Połączyć wołowinę, cebula, okruchy cracker, Worcestershire i jajko w dużej misce.
Dobrze wymieszać rękami lub łyżką.
Uformuj mięso w 6 prostokątnych mini klopsików, każdy o wielkości talii kart (3-1/2 na 2x1 / 2 na 1/2 cala grubości).
Rozgrzać olej na szerokiej patelni na średnim ogniu; brązowe klopsiki 3 do 4 minut na stronę.
Zdjąć z patelni i odstawić.
Odcedzić tłuszcz z patelni.
Dodaj sos i brązowy cukier do patelni. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na średnim ogniu 3 minuty, często mieszając, aż lekko zmniejszona. Powrót klopsiki do patelni i sos łyżka na wierzchu. Dusić, odkryte, na średnim ogniu 5 minut lub aż gotowane przez.
Podajemy klopsy i sos z puree lub pieczonych ziemniaków, w razie potrzeby.