Concord winogrono i rozmaryn Focaccia
Przepis Concord winogron i rozmarynu Focaccian jest gotowy w około 1 godzinę i 25 minut i zdecydowanie jest super wegańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 157 kalorii. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz niebieloną mąkę, sól morską, winogrona concord i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Concord Grape Focaccia, Sorbet winogronowy Concord z rozmarynem i czarnym pieprzem od kuchni / wywiad z autorem i gratisy, oraz Winogronowa Focaccia Z Rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°. Lekko posmaruj metalowe naczynie do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali 2 łyżkami oleju.
W misce miksera stojącego wyposażonego w hak, wymieszaj drożdże, wodę, 3 łyżki oleju, cukier, mąkę i drobną sól morską na małej prędkości, aż powstanie kulka, 3 do 4 minut.
Wyjąć miskę z miksera, wlać 1 łyżkę oleju na ciasto i natrzeć olejem, aby całkowicie pokryć. Przykryć miskę folią i odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi Rozmiar, 30 do 45 minut.
Pokrój winogrona na pół i usuń nasiona, zachowując skórki z winogronami, jeśli odejdą od owoców. Odstawić do użycia.
Wyrośnięte ciasto przełożyć na przygotowane naczynie do pieczenia i równomiernie wcisnąć ciasto na patelnię, pokrywając całą powierzchnię. Dokuj ciasto opuszkami palców, robiąc dziury przez całą drogę.
Skropić ciasto pozostałymi 2 łyżkami oleju.
Posypać igłami rozmarynu, winogronami i skórkami oraz grubą solą morską. Lekko przykryć patelnię folią i odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi Rozmiar, 20 do 30 minut. Ostrożnie zdjąć folię i piec, aż złoty kolor i termometr włożony do środka focaccia czyta co najmniej 200 ° F, 20 do 25 protokół.
Niech focaccia ostygnie na patelni, aż się ogrzeje. Pokrój i podawaj z lodami (jeśli używasz).