Clay-Pot Tarte Tatin
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Clay-Pot Tarte Tatin spróbować. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje $1.49 za porcję. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 3G białka, oraz 23G tłuszczu. Mieszanka plus 2 łyżki masła, sok z cytryny, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Tarte Tatin o Smaku herbacianym (Tarte Tatin Au Thé), Tarte Tatin, oraz Tarte Tatin.
Instrukcje
Wytnij cienki plasterek z końców łodygowych połówek jabłek, aby stały prosto. W dużej misce, wrzucić połówki jabłka z sokiem z cytryny, aby dokładnie płaszcz.
Ustaw 12-calowy płomieni lub żeliwnej patelni na małym ogniu.
Dodać masło i podgrzać do rozpuszczenia. Wymieszać z cukrem i solą i gotować przez 5 minut, aż cukier się rozpuści, ale nie rumiane.
Zapakuj połówki jabłka na patelnię, stojąc je w pozycji pionowej w koncentrycznych kręgach. Gotować na umiarkowanym ogniu, aż wszystkie z wyjątkiem wierzchołków zmiękną, a ich soki tworzą bogaty karmel, około 1 godziny i 15 minut. Aby nawet gotować, obracaj patelnię o 45 stopni co 10 minut. Lekko przyciśnij jabłka łopatką, gdy zmiękną. Potrząśnij patelnią od czasu do czasu, aby zapobiec przyklejaniu się jabłek.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 40
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto francuskie na okrągło o grubości około 1/8 cala. Nakłuj ciasto widelcem. Przechowywać w lodówce przez 10 minut.
Udekorować ciasto na jabłka i zawijać łyżką do krawędzi.
Piec około 30 minut, aż ciasto będzie złociste i ugotowane.
Wyjąć z piekarnika i ostrożnie odwrócić tartę na talerz.
Ostudzić przez 10 minut, następnie pokroić w kliny i podawać.