Classic Cold Soba
Klasyczny zimny Soban to bezmleczne przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 273 kalorie, 13g białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 5,36 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sos sojowy, cukier, mirin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zimny makaron Soba z sosem Tsuyu (zaru Soba), Zaru Soba (Zimny Makaron Soba), oraz Zimny Makaron Soba dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś dashi, sos sojowy, mirin i cukier do delikatnego zagotowania na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Ustaw 4 talerze do serwowania. Podziel równo między talerze: dab wasabi, tarty daikon i szalotki.
W międzyczasie przynieś 2-kwartowy garnek wody do zagotowania na dużym ogniu i dodaj soba. Powrót wody do wrzenia i gotować makaron do miękkości, ale firma, 3 do 5 protokół. Przygotuj dużą miskę lub garnek gotowy z lodowatą wodą. Użyj Sitka, aby usunąć soba z garnka.
Włożyć sobę do lodowatej wody i schłodzić, aż makaron ostygnie.
Zrobić kopiec z makaronem na każdym talerzu.
Wlać sos zanurzeniowy do poszczególnych małych miseczek, aby służyć obok makaronu.
Aby zjeść, wymieszać daikon, wasabi i zieloną cebulę w sosie do zanurzania. Weź trochę makaronu z pałeczkami i dip.