Cioppino

Cioppino
Cioppino może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 75 porcji z 133 kalorie, 13g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, sól, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 517 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Cioppino, Cioppino, oraz Cioppino.

Instrukcje

1
Wyjmij nogi kraba z ciała i użyj krakersu orzechowego, aby złamać skorupki ,aby mięso można było łatwo usunąć po podaniu (zostaw mięso w skorupce). Połamać ciało na pół,a następnie ponownie przeciąć każdą połowę na połówki lub trzecie. Możesz zdecydować się na utrzymanie mięsa kraba w segmentach ciała i służyć mu w ten sposób (więcej pracy dla zjadacza) lub można wybrać się mięso kraba z segmentów ciała. Jeśli wybierzesz mięso kraba, staraj się trzymać je w dużych kawałkach. Zachowaj górną skorupę kraba do robienia zapasów.Uwaga możesz użyć przygotowanych ryb lub skorupiaków, lub możesz zrobić własne. Jeśli nie tworzysz własnego towaru, możesz odrzucić ciało górnej skorupy kraba. Jeśli przygotowany zasób skorupiaków nie jest dostępny, połączyłbym przygotowany zasób rybny (dostępny na wielu rynkach, w tym Trader Joe ' s) z sokiem z małży.3 Przygotuj krewetki: podziel muszle krewetek w dół z tyłu i usuń czarną żyłę. (Zobacz Jak obrać i devein krewetki.) Znalazłem najprostszy sposób, aby to zrobić, bez usuwania powłoki, jest położyć krewetki na boku i włożyć mały nóż do dużego końca krewetki, z ostrzem skierowanym na zewnątrz od tyłu (z dala od krewetek i rąk). Po podzieleniu muszli krewetek można obrócić nóż w kierunku krewetek i pokroić trochę, aby znaleźć czarną żyłę. Wyciągnij żyłę tak bardzo, jak możesz. Prawdopodobnie możesz również użyć nożyczek kuchennych do cięcia grzbietów krewetek.Alternatywnie, można shell krewetki i devein je. Shell-on nadaje więcej smaku; shell-off jest łatwiejsze do jedzenia. 4 zrobić podstawę zupy: w głębokim 8-quart przykrytym garnku, podsmażyć cebulę i paprykę na średnim ogniu w oliwie z oliwek, aż będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
KrabKrab
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Do WiązaniaDo Wiązania
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj czosnek, smażyć 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
3
Dodaj pomidory, bulion z mięczaków, czerwone wino, sok pomidorowy, wywar z ryb lub skorupiaków, bukiet ziół oraz sól i pieprz do smaku. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować, odkryte, przez 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej
SkorupiakiSkorupiaki
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
4
Usuń bukiet ziół. Smak i prawidłowe przyprawy.5
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1
Dodać rybę i gotować, pokryte, aż ryba jest po prostu gotowane przez, o 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2
Dodaj na parze mięczaki, Krab, i krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Ciepło tylko do krewetek są gotowane (tylko 2-3 minut, aż będą jasnoróżowe). Nie przegotować.6
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1
Podawać w dużych miseczkach, w tym muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Posypać mieloną pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
3
Podawać z chrupiącym francuskim lub włoskim chlebem i solidnym czerwonym winem. Masz mnóstwo serwetek, kilka dodatkowych misek na muszle, krakersy orzechowe i małe widelce dla Kraba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoski ChlebWłoski Chleb
Do WiązaniaDo Wiązania
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana papryka (1 duża papryka)posiekana papryka (1 duża papryka)75krewetki i żyłkiBulion z mięczakówBulion z mięczaków7941 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pomidorypomidory7941 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pomidorypomidory9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.duży lub więcej) gotowany Krab Dungeness (twarda skorupa)duży lub więcej) gotowany Krab Dungeness (twarda skorupa)3zatoczki czosnek, mielonyzatoczki czosnek, mielony3goździkiczosnek mielonyczosnek mielony2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana zielona papryka (1 duża zielona papryka)posiekana zielona papryka (1 duża zielona papryka)1kilogramyhalibut, okoń morski lub inna biała ryba pokrojona w kostkę o długości calahalibut, okoń morski lub inna biała ryba pokrojona w kostkę o długości cala1kilogramyhalibut, okoń morski lub inna biała ryba pokrojona w kostkę o długości calahalibut, okoń morski lub inna biała ryba pokrojona w kostkę o długości cala9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.małe małże i/lub małże (małże należy wyczyścić i usunąć brody tuż przed gotowaniem)małe małże i/lub małże (małże należy wyczyścić i usunąć brody tuż przed gotowaniem)9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.duże lub więcej) gotowanego kraba Dungeness (twarda skorupa) lub gotowanego homaraduże lub więcej) gotowanego kraba Dungeness (twarda skorupa) lub gotowanego homara1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebula (1 duża cebula)posiekana cebula (1 duża cebula)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepietruszka mielona do dekoracjipietruszka mielona do dekoracji4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek75krewetki i żyłkiSól i pieprz do smakuSól i pieprz do smaku4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.(lub więcej) krewetek dużych(lub więcej) krewetek dużych4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.(lub więcej) krewetek dużych(lub więcej) krewetek dużych4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestado ryb lub skorupiakówstado ryb lub skorupiaków4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 szklanki kukurydzy w puszce, odsączonej3 szklanki kukurydzy w puszce, odsączonej
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje75
Ocena Zdrowia7
Magazyn