Ciepłe naleśniki z orzechowym brązowym masłem

Ciepłe naleśniki z orzechowym brązowym masłem
Przepis ciepłe naleśniki z orzechowym brązowym masłem jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 488 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka jaj, mąka uniwersalna, śmietana do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Orzechowo-Brązowe Z Masłem, Ciasto Orzechowo-Brązowe Z Masłem, oraz Kalafior Z Orzechowym Brązowym Masłem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, cukier i sól ubić w dużej misce. Zrobić dobrze w środku mieszanki mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
W średniej misce ubić mleko i kolejne 5 składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Dodać do mieszanki mąki; ubijać, aby wymieszać. Przykryć; odstawić w temperaturze pokojowej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Ciepła patelnia nonstick z dnem o średnicy 7 cali na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Spód posmarować roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
6
Wlać obfite 2 łyżki ciasta na patelnię; zawirować do pokrycia dna. Gotować, aż krawędzie są jasnobrązowe, o 30 sekund. Delikatnie poluzuj brzegi łopatką i obróć krepę. Gotować, aż dno zacznie brązowieć w plamach, około 30 sekund.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
7
Przenieś na talerz. Przykryć ręcznikiem papierowym. Powtórz, aby stworzyć 12 naleśników, szczotkując patelnię roztopionym masłem w razie potrzeby i układając naleśniki między ręcznikami papierowymi. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
NaleśnikiNaleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
1
Używając zakrętów on / off, drobno posiekaj orzechy z cukrem w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
OrzechyOrzechy
2
Dodaj pozostałe składniki; proces aż do wymieszania.
3
Masło obramowane blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Umieść 1 krepę na powierzchni roboczej.
5
Umieść 1 łyżkę kremy z orzechów laskowych w dolnej prawej ćwiartce krepy. Złóż krepę na pół na śmietanie, a następnie na ćwiartki, składając, aby pokazać warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
KremKrem
6
Przełożyć na przygotowaną blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Na wierzchu krepy umieścić 1 łyżeczkę kremy z orzechów laskowych. Powtórz z pozostałymi 11 naleśnikami i kremem orzechowym. (Można przygotować 3 godziny wcześniej. Przykryć folią i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
NaleśnikiNaleśniki
KremKrem
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Piec, aż naleśniki są gorące i chrupiące wokół krawędzi, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Wymieszaj Frangelico i cukier w małej misce, aż cukier się rozpuści. Roztopić masło w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu; gotować, aż masło brązowieje, mieszając od czasu do czasu, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrangelicoFrangelico
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Zdjąć z ognia.
3
Wymieszać w mieszaninie Frangelico, orzechy i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrangelicoFrangelico
OrzechyOrzechy
SólSól
4
Naleśniki podzielić na 6 talerzy. Łyżka sosu nad i wokół naleśników.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki
SOSSOS

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Jalousie Beaulieu Bordeaux Superieur z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Chateau Jalousie Beaulieu Bordeaux Superieur
Chateau Jalousie Beaulieu Bordeaux Superieur
Château Jalousie Beaulieu to doskonałe wino o eleganckim nosie, naznaczone czerwonymi owocami i przyprawami. Podniebienie ma mięsistą konsystencję i drobne taniny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn