Ciepła zupa ogórkowa z przegrzebkiem i solą Mousselines
Ciepła zupa ogórkowa z przegrzebkami i Mousselines Sole może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 156 kalorii, 22g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na $3.5 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, pieprz, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Schłodzona zupa z awokado i ogórka z salsą krewetkową i Przegrzebkową, Timbales of Sole & Scallop mousseline with Chive Beurre Blanc, oraz Ciepła Zupa Ogórkowa (Sopa De Pepinos).
Instrukcje
Ogórki gotować w garnku 4-do 5-quart wrzącej osolonej wody, odkrytym, aż woda powróci do wrzenia, około 1 minuty, a następnie natychmiast odcedzić w durszlaku i przenieść do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Ogórki dobrze odcedzić, następnie przecedzić w 2 partiach w blenderze, aż będą jak najbardziej gładkie, około 1 minuty, przenosząc do miski.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę 1/2 cala. Cebulę, marchew, seler, czosnek, liść laurowy i tymianek gotować na maśle w 2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, o 3 protokół.
Dodać ziemniaki, 4 szklanki wody, pieprz, i 1/2 łyżeczki soli i gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte, aż ziemniaki są bardzo miękkie, o 15 protokół. Odrzuć liść laurowy i tymianek.
Przecier mieszamy partiami w blenderze do bardzo gładkiej, około 1 minuty (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów), przenosząc do dużej miski. Chill, uncovered, aż do całkowitego ostygnięcia, około 30 minut.
Przecier ogórkowy wymieszać z przecier ziemniaczany i przełożyć zupę przez sito o drobnych oczkach do dużej miski, mocno naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe.
Pozostałą łyżeczkę soli wymieszać z zupą, a następnie podgrzać w misce w kuchence mikrofalowej lub w rondlu na płycie kuchennej na małym ogniu (najlepiej w kuchence mikrofalowej, ponieważ zachowuje jasnozielony kolor zupy). W każdej z 10 płytkich miseczek do zupy umieść po 1 musselinie i zalej każdą ciepłą zupą.
Zupę można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.