Ciepła sałatka z soczewicy z prażonymi burakami i kozim serem

Ciepła sałatka z soczewicy z prażonymi burakami i kozim serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ciepłej sałatki z soczewicy z pieczonymi burakami i kozim serem. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.71 za porcję. Jedna porcja zawiera 983 kalorie, 33g białka, oraz 70 g tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pieprzu, marchew, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ciepła soczewica z zwiędłym boczkiem, prażonymi burakami i kozim serem, Ciepła Sałatka Z Soczewicy Z Kozim Serem, oraz Sałatka z prażonych buraków pistacjowo-kozim serem.

Instrukcje

1
Zacznij od pieczenia buraków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1
Wiązać cebulę, marchew, seler, liść laurowy i tymianek gałązki razem w gazę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
2
W średnim rondlu umieścić wywar z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z soczewicą, doprawić solą i pieprzem, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować, aż soczewica będzie miękka, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Dobrze spuścić i wyrzucić worek z gazą aromatyczną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
4
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodać boczek i gotować, aż lekko złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
6
Boczek wyjąć łyżką szczelinową do naczynia wyłożonego papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
7
Dodać czosnek i marchewkę na patelni i gotować, aż miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Dodaj gotowaną soczewicę i boczek na patelnię i wymieszaj, aby połączyć. Wymieszać z posiekanym tymiankiem i 1 łyżką octu sherry. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Gotowana SoczewicaGotowana Soczewica
Ocet SherryOcet Sherry
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Aby złożyć, umieścić frisee w dużej misce, wrzucić połowę vinaigrette, i doprawić solą i pieprzem. Ułożyć Prażone buraki na zewnątrz 4 talerzy obiadowych. Podziel zielenie między każdą płytkę na środku. Top frisee z niektórych ciepłych soczewicy i umieścić kawałek sera koziego na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Ser KoziSer Kozi
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
SoczewicaSoczewica
Curly EndiveCurly Endive
ZieloniZieloni
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Każdą sałatkę skropić pozostałym winegretem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
11
Podawać z kromkami francuskiego chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
12
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
13
Buraki lekko posmarować olejem. Buraki owinąć w folię aluminiową, umieścić na blasze do pieczenia i piec w piekarniku, aż gotowane przez, około 45 do 60 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
14
Wyjąć z piekarnika, ostudzić przez 10 minut, a następnie obrać i pokroić w plasterki o grubości 1/4 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
15
W małej misce ubić ocet, musztardę, tymianek oraz sól i pieprz. Powoli skropić olejem i ubijać aż do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.boczek pokrojony w kostkęboczek pokrojony w kostkę1małemarchewka obrana i drobno pokrojona w kostkęmarchewka obrana i drobno pokrojona w kostkę1marchew, ćwiartkamarchew, ćwiartka1łodygaseler ćwiartkowyseler ćwiartkowy9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)2Batoniki toffi HeathMusztarda DijonMusztarda Dijon2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszona Francuska zielona soczewicasuszona Francuska zielona soczewica4krewetki i żyłkiChleb francuski, do serwowaniaChleb francuski, do serwowania1liść laurowy, świeży lub suszonyliść laurowy, świeży lub suszony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek4gałązkiposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone2Batoniki toffi Heathdrobno posiekane świeże liście tymiankudrobno posiekane świeże liście tymianku9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefrisee lub mieszane warzywafrisee lub mieszane warzywa2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany42 łyżki roztopionego masłaser koziser kozi1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina4krewetki i żyłkiOliwa z oliwekOliwa z oliwek1( bakłażany)Cebula hiszpańska, obrana i poćwiartowanaCebula hiszpańska, obrana i poćwiartowana0Batoniki toffi Heathświeżo zmielony pieprzświeżo zmielony pieprz31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejburaki (czerwone lub złote), szorowane, liście przycięteburaki (czerwone lub złote), szorowane, liście przycięte0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet sherryocet sherry12 łyżeczki czosnku w proszkuocet sherryocet sherry
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn