Ciepła sałatka z soczewicy z prażonymi burakami i kozim serem

Ciepła sałatka z soczewicy z prażonymi burakami i kozim serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ciepłej sałatki z soczewicy z pieczonymi burakami i kozim serem. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.71 za porcję. Jedna porcja zawiera 983 kalorie, 33g białka, oraz 70 g tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pieprzu, marchew, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ciepła soczewica z zwiędłym boczkiem, prażonymi burakami i kozim serem, Ciepła Sałatka Z Soczewicy Z Kozim Serem, oraz Sałatka z prażonych buraków pistacjowo-kozim serem.

Instrukcje

1
Zacznij od pieczenia buraków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1
Wiązać cebulę, marchew, seler, liść laurowy i tymianek gałązki razem w gazę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
2
W średnim rondlu umieścić wywar z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z soczewicą, doprawić solą i pieprzem, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować, aż soczewica będzie miękka, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dobrze spuścić i wyrzucić worek z gazą aromatyczną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
4
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać boczek i gotować, aż lekko złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
6
Boczek wyjąć łyżką szczelinową do naczynia wyłożonego papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
7
Dodać czosnek i marchewkę na patelni i gotować, aż miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodaj gotowaną soczewicę i boczek na patelnię i wymieszaj, aby połączyć. Wymieszać z posiekanym tymiankiem i 1 łyżką octu sherry. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Gotowana SoczewicaGotowana Soczewica
Ocet SherryOcet Sherry
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Aby złożyć, umieścić frisee w dużej misce, wrzucić połowę vinaigrette, i doprawić solą i pieprzem. Ułożyć Prażone buraki na zewnątrz 4 talerzy obiadowych. Podziel zielenie między każdą płytkę na środku. Top frisee z niektórych ciepłych soczewicy i umieścić kawałek sera koziego na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Ser KoziSer Kozi
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
SoczewicaSoczewica
Curly EndiveCurly Endive
ZieloniZieloni
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Każdą sałatkę skropić pozostałym winegretem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
11
Podawać z kromkami francuskiego chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
12
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Buraki lekko posmarować olejem. Buraki owinąć w folię aluminiową, umieścić na blasze do pieczenia i piec w piekarniku, aż gotowane przez, około 45 do 60 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
14
Wyjąć z piekarnika, ostudzić przez 10 minut, a następnie obrać i pokroić w plasterki o grubości 1/4 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
15
W małej misce ubić ocet, musztardę, tymianek oraz sól i pieprz. Powoli skropić olejem i ubijać aż do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn