Ciepła sałatka z soczewicy z prażonymi burakami i kozim serem

Ciepła sałatka z soczewicy z prażonymi burakami i kozim serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ciepłej sałatki z soczewicy z pieczonymi burakami i kozim serem. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.71 za porcję. Jedna porcja zawiera 983 kalorie, 33g białka, oraz 70 g tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pieprzu, marchew, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ciepła soczewica z zwiędłym boczkiem, prażonymi burakami i kozim serem, Ciepła Sałatka Z Soczewicy Z Kozim Serem, oraz Sałatka z prażonych buraków pistacjowo-kozim serem.

Instrukcje

1
Zacznij od pieczenia buraków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1
Wiązać cebulę, marchew, seler, liść laurowy i tymianek gałązki razem w gazę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
2
W średnim rondlu umieścić wywar z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z soczewicą, doprawić solą i pieprzem, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować, aż soczewica będzie miękka, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Dobrze spuścić i wyrzucić worek z gazą aromatyczną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
4
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Dodać boczek i gotować, aż lekko złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
6
Boczek wyjąć łyżką szczelinową do naczynia wyłożonego papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
7
Dodać czosnek i marchewkę na patelni i gotować, aż miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
8
Dodaj gotowaną soczewicę i boczek na patelnię i wymieszaj, aby połączyć. Wymieszać z posiekanym tymiankiem i 1 łyżką octu sherry. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Gotowana SoczewicaGotowana Soczewica
Ocet SherryOcet Sherry
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
9
Aby złożyć, umieścić frisee w dużej misce, wrzucić połowę vinaigrette, i doprawić solą i pieprzem. Ułożyć Prażone buraki na zewnątrz 4 talerzy obiadowych. Podziel zielenie między każdą płytkę na środku. Top frisee z niektórych ciepłych soczewicy i umieścić kawałek sera koziego na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Ser KoziSer Kozi
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
SoczewicaSoczewica
Curly EndiveCurly Endive
ZieloniZieloni
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Każdą sałatkę skropić pozostałym winegretem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
11
Podawać z kromkami francuskiego chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
12
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
13
Buraki lekko posmarować olejem. Buraki owinąć w folię aluminiową, umieścić na blasze do pieczenia i piec w piekarniku, aż gotowane przez, około 45 do 60 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
14
Wyjąć z piekarnika, ostudzić przez 10 minut, a następnie obrać i pokroić w plasterki o grubości 1/4 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
15
W małej misce ubić ocet, musztardę, tymianek oraz sól i pieprz. Powoli skropić olejem i ubijać aż do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Składniki

113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeboczek pokrojony w kostkęboczek pokrojony w kostkę1małemarchewka obrana i drobno pokrojona w kostkęmarchewka obrana i drobno pokrojona w kostkę1marchew, ćwiartkamarchew, ćwiartka1łodygaseler ćwiartkowyseler ćwiartkowy9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)2Batoniki toffi HeathMusztarda DijonMusztarda Dijon2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszona Francuska zielona soczewicasuszona Francuska zielona soczewica4krewetki i żyłkiChleb francuski, do serwowaniaChleb francuski, do serwowania1liść laurowy, świeży lub suszonyliść laurowy, świeży lub suszony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek4gałązkiposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone2Batoniki toffi Heathdrobno posiekane świeże liście tymiankudrobno posiekane świeże liście tymianku9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefrisee lub mieszane warzywafrisee lub mieszane warzywa2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany42 łyżki roztopionego masłaser koziser kozi1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina4krewetki i żyłkiOliwa z oliwekOliwa z oliwek1( bakłażany)Cebula hiszpańska, obrana i poćwiartowanaCebula hiszpańska, obrana i poćwiartowana0Batoniki toffi Heathświeżo zmielony pieprzświeżo zmielony pieprz31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejburaki (czerwone lub złote), szorowane, liście przycięteburaki (czerwone lub złote), szorowane, liście przycięte0Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet sherryocet sherry11 łyżka suszonego oreganoocet sherryocet sherry
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn