Ciepła sałatka z soczewicy z prażonymi burakami i kozim serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ciepłej sałatki z soczewicy z pieczonymi burakami i kozim serem. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.71 za porcję. Jedna porcja zawiera 983 kalorie, 33g białka, oraz 70 g tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pieprzu, marchew, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ciepła soczewica z zwiędłym boczkiem, prażonymi burakami i kozim serem, Ciepła Sałatka Z Soczewicy Z Kozim Serem, oraz Sałatka z prażonych buraków pistacjowo-kozim serem.
Instrukcje
1
Zacznij od pieczenia buraków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści Jarmużu
1
Wiązać cebulę, marchew, seler, liść laurowy i tymianek gałązki razem w gazę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Woda
2
W średnim rondlu umieścić wywar z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z soczewicą, doprawić solą i pieprzem, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować, aż soczewica będzie miękka, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(wątroba I Szyja Usunięte)
Soczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Dobrze spuścić i wyrzucić worek z gazą aromatyczną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Woda
4
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Dodać boczek i gotować, aż lekko złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
6
Boczek wyjąć łyżką szczelinową do naczynia wyłożonego papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
7
Dodać czosnek i marchewkę na patelni i gotować, aż miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
8
Dodaj gotowaną soczewicę i boczek na patelnię i wymieszaj, aby połączyć. Wymieszać z posiekanym tymiankiem i 1 łyżką octu sherry. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Gotowana Soczewica
Ocet Sherry
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
9
Aby złożyć, umieścić frisee w dużej misce, wrzucić połowę vinaigrette, i doprawić solą i pieprzem. Ułożyć Prażone buraki na zewnątrz 4 talerzy obiadowych. Podziel zielenie między każdą płytkę na środku. Top frisee z niektórych ciepłych soczewicy i umieścić kawałek sera koziego na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Ser Kozi
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Soczewica
Curly Endive
Zieloni
Szyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
10
Każdą sałatkę skropić pozostałym winegretem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
11
Podawać z kromkami francuskiego chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Francuski
12
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
13
Buraki lekko posmarować olejem. Buraki owinąć w folię aluminiową, umieścić na blasze do pieczenia i piec w piekarniku, aż gotowane przez, około 45 do 60 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści Jarmużu
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)
14
Wyjąć z piekarnika, ostudzić przez 10 minut, a następnie obrać i pokroić w plasterki o grubości 1/4 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
15
W małej misce ubić ocet, musztardę, tymianek oraz sól i pieprz. Powoli skropić olejem i ubijać aż do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
2 Szklanki Ząbków Czosnku
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala