Ciepła sałatka z dyni z mandarynką-Rosemary Vinaigrette
Need a jaskiniowiec, bezglutenowa, pierwotna i przyjazna dla fodmap przystawka? Ciepła sałatka z dyni z winegretem Mandarynkowo-rozmarynowym może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.77 za porcję. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz oliwę z oliwek, bulion warzywny, mandarynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sałatka Z Pieczonej Dyni Z Winegretem Mandarynkowo-Rozmarynowym, Sałatka z pieczonej dyni z ciepłym winegretem z cydru, oraz Sałatka z pieczonej dyni z ciepłym winegretem z cydru.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek w dużej, ciężkiej patelni saute na średnim ogniu.
Dodaj squasha. Doprawić solą i pieprzem.
Saute aż lekko rumiane i zmiękczone, 8 do 10 protokół.
Dodać bulion warzywny. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż gotowane przez, 15 do 20 protokół. Doprawić solą i pieprzem, odstawić do ostygnięcia.
W międzyczasie przygotuj mandarynki i winegret. Obierz 3 mandarynki i pokrój je w 1-calowe rundy, usuwając wszelkie nasiona.
Umieść pokrojone mandarynki w misce. Aby zrobić vinaigrette, sok Pozostałe mandarynki w małej misce do mieszania.
Dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i rozmaryn.
Trzepaczka do połączenia. Doprawić solą i pieprzem.
W dużej misce do serwowania, dodać mieszane warzywa sałatkowe. Wrzucić sałatkę z vinaigrette aż równomiernie pokryte. Top z ciepłym dyni. Ułożyć pokrojone mandarynki na wierzchu i posypać suszoną żurawiną.