Cienkie i chrupiące migdałowe ciasteczka czekoladowe z masłem migdałowym

Cienkie i chrupiące migdałowe ciasteczka czekoladowe z masłem migdałowym mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 18. Jedna porcja zawiera 195 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz zwykłe masło migdałowe, jajko, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 22 minuty. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Cienkie i chrupiące solone migdałowe ciasteczka owsiane, Cienkie i chrupiące ciasteczka czekoladowe, oraz Cienkie i chrupiące ciasteczka czekoladowe.
Instrukcje
Masło rozpuścić w rondlu. Po rozpuszczeniu masła dodajemy stopniowo mąkę i mieszamy, zalewając ją masłem. Ustaw czas na 3 minuty i gotuj mieszaninę masła i mąki w rondlu przez 3 minuty, mieszając prawie stale, aby nie poparzyć. Nie jestem pewien, czy będzie łatwo się palić, ale ciągle przesuwałem go w rondlu na wszelki wypadek. Po 3 minutach stanie się szorstki.
Przenieść mieszaninę mąki / masła do miski i niech ostygnie całkowicie. To zajmie co najmniej pół godziny-może więcej. Musi ostygnąć. Możesz oszukać i wrzucić go do lodówki po schłodzeniu w temperaturze pokojowej przez 30 minut.Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Linia kilka arkuszy cookie z pergaminem.
Połączyć cukier granulowany, ciemnobrązowy cukier, masło migdałowe, soda oczyszczona, sól i wanilia w robocie kuchennym. Proces do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji.
Dodaj dwie łyżki jajka i proces, aż jajko jest mieszane-nie zapomnij zeskrobać boki miski.
Dodaj schłodzoną Faux-roux (mieszanka masła/mąki) i pulsuj do wymieszania.
Przenieść do miski. Jeśli pozwolisz faux-roux ostygnie, ciasto powinno być na tyle chłodne, aby dodać chipsy czekoladowe. Jeśli nie, musisz pozwolić jej ostygnąć, aby nie stopić czekolady.
Dodać chipsy czekoladowe do mieszaniny. Dużo używam! Ciasto będzie brzydkie i oczywiście / ziarniste/tłuste/błyszczące. Powinna być wystarczająco gruba, aby upuścić zaokrąglone łyżeczki do herbaty na arkusz ciastek, ale jeśli wydaje się zbyt goopy, schłodzić go przez 30 minut.Upuść dobrze zaokrąglone łyżeczki ciasta na arkusze ciastek, w odstępie od siebie około 2 ½ do 3 cali.
Pieczemy ciasteczka przez 10-12 minut lub do momentu, aż krawędzie staną się ciemnobrązowe. Ostudzić na arkuszach ciastek przez około 5 minut, a następnie przenieść do stojaka z drutu, aby ostygł i chrupiący.