Cielęce ciasta na jedwabistym bakłażanie
Cielęce ciasta na jedwabistym bakłażanie to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 514 kalorii, 36g białka, oraz 33g tłuszczu. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz szalotki, woda, mąka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jedwabisty Bakłażan W Stylu Birmańskim, Pastitsio z bakłażana i cielęciny, oraz Bakłażan faszerowany z cielęciną i szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 3 łyżka oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż się połyskuje, następnie ugotować bakłażana z 1/2 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczka pieprzu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, o 5 protokół.
Wymieszać razem pastę pomidorową, cukier, wodę i ocet i dodać do bakłażana z 1/3 szklanki szalotki, następnie dusić, przykryte, na średnim ogniu, aż bakłażan będzie miękki, o 12 protokół.
Podczas duszenia bakłażana, delikatnie wymieszać cielęcinę, koperek, Pozostałe 1/3 szklanki szalotki, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w dużej misce, a następnie uformować w 4 (4-calowe) ciasta.
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oleju w patelni 12-calowy nonstick na średnim ogniu do gorąca. Ciasto cielęce pogłębiać w mące, wytrząsając nadmiar, a następnie smażyć, obracając raz, aż złoto-brązowy, 8 do 12 minut łącznie dla średnich. 3rozdaj bakłażana wśród 4 talerzy i wierzch z cielęcymi ciastami.