Indyjskich przepisów nigdy za wiele, więc wypróbuj Masalan z ciecierzycą i karczochami. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis zawiera 391 kalorii , 9 g białka i 24 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,2 USD za porcję. Jeśli masz pod ręką sól koszerną, paprykę, kminek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Foodnetwork ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Świetnie sprawdza się jako niedroga przystawka. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 56% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Chickpea Tikka Masala , Whole Foods Chickpea Masala i Chickpea Tikka Masala .
Instrukcje
1
Zmiel cebulę, pastę czosnkowo-imbirową i pomidory w robocie kuchennym lub blenderze, aż uzyskasz gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Imbirowa
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
1 Opakowanie (7 Uncji) Makaronu Kolankowego Lub Krążkowego, Ugotowanego I Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo Posiekany
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
W międzyczasie rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy olej zacznie lśnić, dodaj nasiona kminku. Gdy już się skończą, dodaj właśnie zrobioną pastę cebulowo-pomidorową i smaż, aż zgęstnieje i pogłębi kolor, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
1 Opakowanie (7 Uncji) Makaronu Kolankowego Lub Krążkowego, Ugotowanego I Odsączonego
3 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Plus 4 łyżki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Wody
3
Dodaj mieloną kolendrę, garam masala, paprykę i kurkumę i smaż około 30 sekund. Następnie dodawaj po trochu jogurt, żeby się nie zsiadł. Dodać sok z limonki, ciecierzycę, karczochy, sól do smaku i wodę. Przykryć i dusić 10 minut. Dopraw przyprawami i podawaj udekorowane kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra Mielona
Garam Masala
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
1 Truskawka Bez łuski
Opakowanie Makaronu Kolankowego Lub Krążkowego, Ugotowanego I Odsączonego
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Szczypta Soli Do Smaku.
Kurkuma
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Opakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Fioletowe Opakowanie Na Prezent
2 Pęczki Włoskiej Pietruszki, Z Grubsza Posiekane, Aby Otrzymać 1/2 Szklanki
4
Wrzuć czosnek, imbir i olej rzepakowy do mini-robota kuchennego i poczekaj, aż utworzy się półgładka pasta. Nadal będą tam małe kawałki, ale ogólnie powinno przypominać pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo Posiekany
5
Zachowaj to, czego nie używasz, w małym szklanym słoiczku. Powinno stać w lodówce od 2 do 3 tygodni. To pyszny dodatek do marynat, sosów do makaronów, sosów do smażenia, dań wolnowarowych, sosów itp. Kiedy dorastaliśmy, zawsze mieliśmy w lodówce słoiczek tego produktu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki