Ciasto Żurawinowe Do Góry Nogami
Ciasto żurawinowe do góry nogami to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, cukier, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto Żurawinowe Do Góry Nogami, Ciasto żurawinowe do góry nogami, oraz Ciasto Żurawinowe Do Góry Nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić brązowy cukier i żurawinę razem w misce i wymieszać rękami, aż brązowy cukier jest równomiernie rozłożone( to naprawdę nie przykleja się do żurawiny; to jest w porządku). Ustaw na bok.
Rozgrzej piekarnik do 177°. W 9-calowej patelni kwadratowej roztop 1/4 szklanki masła, podczas gdy piekarnik się nagrzewa (powinno to zająć tylko minutę lub dwie).
Wyjmij patelnię z piekarnika i przechyl patelnię tak, aby masło było równomiernie rozłożone na patelni.
Mieszankę żurawinowo-brązowo-cukrową ułożyć na roztopionym maśle, łyżką rozprowadzić na równą warstwę. Chcesz tyle żurawiny, aby pokryć większość patelni; możesz nie używać wszystkich w zależności od tego, jak duże są jagody. Ustaw z boku, podczas gdy piekarnik nadal rozgrzewać; przygotować ciasto ciasto.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać w średniej misce. Trzymaj się z boku.
Za pomocą miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek, masło i cukier ubijamy razem, aż będą lekkie i puszyste.
Dodać jajko i wymieszać do momentu włączenia.
Dodać mieszankę mąki i mleko alternatywnie, zaczynając i kończąc na mleku. Zatrzymaj, aby zeskrobać boki miski z każdym dodatkiem.
Wymieszać, aż będzie gładka, około 3 minut na średniej prędkości.
Łyżka ciasto na żurawiny na patelni, upewniając się, że jest równomiernie rozłożone.
Piec przez 50-55 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Po wyjęciu z piekarnika natychmiast umieść żaroodporną płytę pod patelnią; szybko obróć płytę i patelnię. Pozostawić patelnię nad tortem na kilka minut, aby mieszanka brązowego cukru i żurawiny mogła mknąć po cieście.
Wyjmij patelnię i w razie potrzeby podawaj ciepły, a la mode.