Ciasto śmietankowe z polewą Rumową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta z kwaśną śmietaną z polewą Rumową. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 350 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz vanillan ekstrakt, woda, rum, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciasto Waniliowo - Śmietankowe Z Polewą Waniliową, Ciasto Z Kwaśną Śmietaną, oraz Ciasto Z Kwaśną Śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, posmaruj 10-calową patelnię rurową sprayem do gotowania; odkurz bułką tartą. Odstawić.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól połączyć, dobrze mieszając trzepaczką.
W dużej misce umieścić masło i cukier granulowany; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie lekki i puszysty.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Dodać mleko, 1 łyżkę rumu i wanilię; ubijać do połączenia. Ubijając z małą prędkością, dodaj mieszankę mąki i kwaśną śmietanę na przemian do mieszaniny cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki; beat aż tylko połączone.
Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut. Poluzuj ciasto z boków patelni za pomocą wąskiej metalowej szpatułki.
Umieść talerz do góry nogami na torcie; Odwróć na talerz. Odwróć ciasto ponownie. Ciasto przebić obficie drewnianym kilofem.
Podczas pieczenia ciasta przygotuj glazurę.
Połącz brązowy cukier, 2 łyżki rumu i wodę w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodaj 1 1/2 łyżki masła, mieszając, aż masło się rozpuści.
Mżnij połowę ciepłej glazury równomiernie na ciepłym cieście; pozostawić mieszaninę do wchłonięcia w ciasto.
Mżawka pozostała glazura na ciasto. Fajne ciasto całkowicie.